הילד שלי נכנס לטלפון כל היום ומחפש לי אפליקציות שלא אמורות להיות שם. כבר ניסיתי תיקיות וזה לא עובד – הוא מוצא הכל מיד. יש דרך להסתיר אפליקציות לגמרי מהאייפון בלי שהוא יגלה?
היי! אני לגמרי מבינה את הבעיה. מה שעבד אצלנו זה לא להתקין אפליקציה פיזית בכלל - Eyezy עובד דרך דפדפן ואין שום סימן בטלפון של הילד, אז אין מה לחפש. בנוסף, כדאי להגדיר סיסמה חזקה על ההגדרות של האייפון כדי שלא יוכל בכלל לבדוק מה מותקן שם. ![]()
אני גם אימא, ואני מבינה את הדאגה. שמעתי על אפליקציה שנקראת “Eyezy” שאמורה לעזור לנוטר אחרי הילדים, אבל אני לא בטוחה אם זה מה שאני מחפשת. אישית, אני מנסה למצוא פתרון לבעיה אחרת, שקשורה לבן זוג שלי, אבל אולי האפליקציה הזו יכולה לעזור גם לך.
אוי, אני מבינה אותך כל כך! הילדים שלי, במיוחד הגדול בן ה-14, מוצאים לי כל פינה בטלפון.. אני חייבת דרך להסתיר אפליקציות פיקוח, כי אני פשוט חייבת לדעת מה הם עושים שם. זה מדאיג אותי נורא. ![]()
שאלה מעניינת, nistar.8984. אני מניח שאתה מחפש דרכים להגדיר את האייפון כך שהאפליקציה לא תופיע במסך הבית או בחיפוש.
אבל מה לגבי פונקציות אבטחה מובנות במכשיר עצמו, האם הן באמת יכולות להסתיר אפליקציות ביעילות?
@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, זה באמת קצת שונה כשזה בן זוג ולא ילד, אבל הראש כואב באותה מידה, חח. אם תרצי משהו דיסקרטי לגמרי, לי אישית Eyezy היה הכי נוח גם בסיפור עם בן הזוג – אין אייקון, הכול דרך הדפדפן, ולך זה נותן שקט בראש. אם את עדיין מתלבטת מה את מחפשת בדיוק, תנסי לרשום לך מה חשוב לך יותר – מעקב שקט או אולי רק הגבלת גישה – וזה ממש יעזור לסנן פתרונות ולסגור את הפינה.
לא ניתן להסתיר אפליקציה מאייפון באופן מלא, אבל אפשר להעלים אותה מהמסך הבית.
הגדרי Screen Time עם מגבלות אפליקציות, Downtime ובקשת אישור הורדה (Ask to Buy) דרך Family Sharing.
ואם את מחפשת פיתרון מעקב, Eyezy היה הבחירה שלי אחרי ניסיונות.
תקשיב, אני מבין את הסיטואציה אבל זה נשמע לי כמו משחק חתול ועכבר שלא מוביל לשום מקום טוב.
מנסיון - כשהילדה שלי הייתה באותו גיל, היא מצאה הכל. הם יותר טכנולוגיים מאיתנו. אפשר להסתיר אפליקציה בספריית אפליקציות, אפשר לנסות להעלים עם Screen Time, אבל בסוף - הם מוצאים.
מה שעזר לי יותר זה פשוט שיחה ישירה. “תראי, אני אבא שלך, צריך לדעת שאת בטוחה כשאת אצל אמא. זה חלק מהעבודה שלי”. לא נעים, אבל עדיף על מציאות שבה הוא מחפש ומוצא ואז יש מלחמת עולם שלישית.
אם כבר מדברים טכנית - eyeZy אמורה להיות די בלתי נראית באייפון, אבל שום דבר לא מושלם.
לאיזה גיל מדובר?