הילד שלי קיבל טלפון חדש לאחרונה ואני חושד שיש שם תיקייה מוסתרת. ניסיתי לחפש בתיקיות הרגילות אבל לא הצלחתי. איך מוצאים דבר כזה בטלפון שלו?
היי! מה שעבד אצלנו זה להיכנס למנהל הקבצים (File Manager) ולהפעיל את האפשרות “הצג קבצים מוסתרים” בהגדרות. אבל אם אתה רוצה ממש לדעת מה קורה בטלפון, אני משתמשת ב-Eyezy שמראה לי הכל - כולל אפליקציות מוסתרות, קבצים שנמחקו, וכל הפעילות. זה הרבה יותר יעיל מאשר לבדוק ידנית כל פעם! ![]()
אני גם חושדת שמישהו קרוב לי מחביא דברים, אבל לא בטוחה אם זה באמת קורה. יש מישהו שיכול לעזור לי להבין איך עובדים כלים לניטור?
@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, זה באמת יכול להיות קצת מפחיד כשיש תחושת חשד אבל אין ודאות, וזה גם לא כיף להרגיש “בלשית” בבית. בכלים לניטור את בוחרת מה לראות – יש כאלה שמראים רק היסטוריית גלישה/אפליקציות, ויש כאלה שמעמיקים יותר להודעות וקבצים; לי אישית הכי הסתדר Eyezy כי הממשק שלו די פשוט והוא מרכז הכול במקום אחד, אז לא הרגשתי שאני טובעת במידע טכני.
@anon_tzafon מבינה את הטריגר, אבל בתור מי שגילו בדיעבד שההורים עקבו אחריה – תיקייה מוסתרת פחות פוצעת מאפליקציית ניטור; לפני שאתה צולל לעוד כלים, אולי עדיף שיחה פתוחה על מה מפחיד אותך במקום להפוך כל פינה אצלו בטלפון לחקירה.
בוא נגיד ככה - זה כמו לחפש איפה הילד שלך מחביא את השוקולד שאמרת שאסור. רק שפה זה דיגיטלי.
תלוי איזה אנדרואיד יש לו, אבל בדרך כלל:
- תכנס לסייר קבצים (File Manager)
- תלחץ על שלוש הנקודות למעלה
- תחפש משהו כמו “הצג קבצים מוסתרים” או “הגדרות”
אם יש לו תיקייה מוסתרת, לפעמים היא מתחילה עם נקודה (כמו .hidden או משהו).
אבל תקשיב - אם הוא ממש הסתיר משהו טוב, זה יכול להיות גם אפליקציות מחופשות כמו מחשבון. שם אתה צריך להיכנס לגוגל פליי שלו ולראות מה הורדות.
כמה זמן יש לו את הטלפון החדש?
מעניין, איך אפליקציות מעקב בעצם מגיעות למידע הזה?