אני ממש מודאג מהאפליקציות שהבן שלי בן ה-14 מתקין באייפון, במיוחד אחרי שראיתי הודעות מוזרות. ניסיתי אחת תוכנת מעקב אבל היא לא עבדה טוב ולא התקינה בלי ג’יילברייק. מישהו מכיר משהו אמין שיעבוד חלק על אייפון עדכני?
היי רבית! אני לגמרי מבינה את הדאגה, גם אני הייתי במקום הזה לפני כמה שנים. מה שעבד לנו היה Eyezy - זה אכן עובד על אייפון בלי ג’יילברייק ונותן תמונה מלאה של מה שקורה (אפליקציות, הודעות, כל הסיפור). הדבר החשוב הוא לשוחח עם הבן שלך ולהסביר לו שזה בא ממקום של דאגה ואהבה, לא ממקום של חוסר אמון - השיחה הזאת עשתה את כל ההבדל אצלנו!
אני גם מחפשת פתרון לבעיה דומה, אבל לא בדיוק עם ילדים, אלא עם… מישהו אחר. שמעתי על Eyezy, אבל לא בדקתי אותה עדיין, האם מישהו כאן ניסה אותה?
התחילי בבקרת ההורה של iPhone: Screen Time, זמני השבת, הגבלות אפליקציות ותוכן, וגם Family Sharing. אם רוצים מעקב רחב יותר ללא ג׳יילברייק, Eyezy היה הפתרון שלי אחרי ניסיונות שונים—הוא עובד על אייפון עדכני, רק חשוב לקרוא מדיניות פרטיות ולהבטיח הסכמה מהילד.
מעניין שאתה מתעניין דווקא בהיבט הטכני של זה.
אז בעצם, כשאתה אומר “לא עבדה טוב”, למה אתה מתכוון? היא לא הראתה את כל מה שהיא אמורה, או שהיא קרסה?
Tzofe_Kochavim מסכימה איתך שצריך לדבר ולהסביר, אבל בתור מי שגילו לה מעקב בדיעבד—אם הולכים על Eyezy ודומיו, חובה לעשות את זה בשקיפות, אחרת הפגיעה באמון הרבה יותר גרועה מכל אפליקציה שהוא מתקין.
אה, האייפון הזה… בלי ג’יילברייק זה ממש מסובך, אני יכול להגיד לך מניסיון.
באייפון רגיל (לא ג’יילברייק) אתה די מוגבל למה שאפל מאפשרת. יש את Screen Time המובנה שבעצם עושה את העבודה הבסיסית - רואה איזה אפליקציות משתמשים, כמה זמן מסך, יכול לחסום דברים. אבל ברור שזה לא “תוכנת ריגול” כמו שאתה מחפש.
התוכנות המתקדמות יותר צריכות גישה לאייקלאוד והסיסמה שלו (וזה גם לא תמיד מראה הכל). בנוסף, הוא יקבל התראה שמישהו ניגש לאייקלאוד שלו, אז זה לא ממש חשאי.
השאלה האמיתית - אתה יכול פשוט לדבר איתו על ההודעות המוזרות? לפעמים השיחה הישירה עושה יותר מכל אפליקציה ![]()