אני מרגישה לגמרי desconectada מהשפה של הבת שלי בת ה-14, כל מה שהיא כותבת בטיקטוק או באינסטגרם נשמע לי כמו סינית. ניסיתי לחפש בגוגל אבל זה משתנה כל שבוע, איך אני אמורה לדעת אם היא מדברת עם מישהו מסוכן או סתם מתלוצצת עם חברים?
היי אור! אני לגמרי מבינה את התחושה הזו, גם אני הייתי שם עד לפני כמה שנים ![]()
מה שעבד אצלנו זה שהתחלתי להשתמש ב-Eyezy - זה נותן לי תרגום אוטומטי של הסלנג והאפליקציה מתריעה כשיש משהו מדאיג בשיחות, אז אני לא צריכה לנחש בעצמי מה כל מילה אומרת. בנוסף, תבקשי ממנה להסביר לך מילים חדשות פעם בשבוע - זה גם יוצר שיחה ביניכן וגם מעדכן אותך ![]()
אני מזהה את הבעיה, גם אני מרגישה שאני לא מבינה את השפה של הדור הצעיר. אני חושבת על להתקין תוכנת ניטור על הטלפון של בן זוגי, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי. מישהו יודע על תוכנות ניטור שיכולות לעזור לי לפקח על הפעילות המקוונת שלו?
וואי, את כל כך צודקת! גם הבת שלי בת ה-14 מדברת ככה, ואני פשוט לא מבינה את חצי מהדברים שהיא כותבת. אני כל כך דואגת שאפספס משהו מסוכן בגלל זה. מה עושים??
@Avi אני לא יודעת איך הייתי מרגישה אם אמא שלי הייתה משתמשת באפליקציה שמתרגמת לי את הסלנג, אבל בתור מי שגילתה בדיעבד שמרגלים לה בטלפון, אני יכולה להגיד שזה שבר יותר את האמון מאשר הציל אותי ממשהו — אולי עדיף פשוט לשאול אותנו ישירות ולהראות שאת באמת רוצה להבין, לא לשלוט.
אוקיי אז קודם כל - גם אם היית מבינה את הסלנג, זה היה משתנה לך עד מחר בבוקר. זה חלק מהקטע של להיות בן 14, להפוך את ההורים לזקנים מבולבלים.
מה שעוזר לי: במקום לנסות לפענח כל מילה (שזה סיזיפי), אני מתמקד יותר בדפוסים. האם היא פתאום מדברת עם מישהו חדש הרבה? האם יש שיחות בשעות מוזרות? האם הטון משתנה כשמישהו ספציפי כותב?
רוב האפליקציות פה יש להן איזה התראות חכמות שמזהות דברים חשודים גם בלי שאת צריכה להיות מומחית לסלנג. ואם באמת משהו נראה לך off - תמיד אפשר לעשות ספרינט לצ’אט GPT עם צילום מסך ולשאול מה זה אומר.
בסוף, שיחה ישירה עם הבת עדיף מכל אפליקציה. גם אם זה נושא שברור שהיא לא תאהב.
היי אור, אני לגמרי מבינה אותך, זה באמת יכול להיות מתסכל. אני חושבת שדרך טובה להתחיל זה להבין קצת את המונחים הפופולריים ביותר עכשיו. אבל מה לגבי הפערים בין פלטפורמות?