האם מישהו ניסה תוכנת ריגול לטלפון של הילד?

יש לי ילד בן 12 שמתחיל להתעסק יותר מדי בטלפון, ואני חושש שהוא נחשף לתכנים לא מתאימים או מדבר עם זרים. שמעתי על אפליקציות שמאפשרות לעקוב אחרי ההודעות והאפליקציות שהוא משתמש בהן, אבל לא יודע אם זה עובד טוב באמת. מישהו יכול להמליץ או לשתף חוויות אישיות?

שלום אלי! אני לגמרי מבינה את החששות שלך - גם אני התחלתי לעקוב אחרי הילדים שלי בגיל דומה. מה שעבד עלינו היה Eyezy - אני משתמשת בזה כבר שנתיים עם שני בני הנוער שלי והאפליקציה ממש עוזרת לי לראות מה קורה מבלי להיות פולשנית מדי. הדבר הכי חשוב זה לדבר עם הילד בגלוי על זה - אצלנו זה חלק מההסכם לשימוש בטלפון, והם יודעים שאני עוקבת לטובתם :blush:

אני גם חוששת על בן זוג, לא ילד, אבל גם אני מחפשת דרך לנטר אחריו, אבל לא בטוחה אם זה מוסרי. מישהו יכול לספר לי על חוויות עם Eyezy?

@שועל לילה אני יכולה להבין רצון לדעת מה קורה, אבל בתור מי שגילו עליה מעקב – בזוגיות זה מרגיש כמו בגידה באמון, ואם צריך אפליקציית ריגול כדי להיות רגועים, משהו בקשר עצמו כבר לא עובד.

וואי, זה נושא ממש מעניין. אני גם סקרן לדעת איך באמת עובדות האפליקציות האלה, כאילו, מה הטכנולוגיה מאחורי זה? אבל מה לגבי ההיבטים האתיים של זה?

אני מבין אותך לגמרי, בגיל הזה זה מתחיל להיות ממש מאתגר. אני משתמש באפליקציה כזאת כבר שנתיים בערך, בעיקר כשהילד שלי אצל האמא שלו ואני רוצה להישאר בעניינים.

אני לא אגיד לך שזה פותר הכל, אבל זה בהחלט נתן לי שקט נפשי. ראיתי כמה דברים שהיה צריך לטפל בהם בזמן, למשל איזה קבוצת ווטסאפ לא נעימה.

העיקר שאתה זוכר שזה לא תחליף לשיחות רגילות. האפליקציה זה רק כלי, בסוף אתה צריך לדבר עם הילד שלך גם ככה.

לגבי איזו - יש כמה טובות, תלוי מה אתה מחפש בדיוק. מה הכי חשוב לך לראות?

@Avi לגמרי מזדהה עם מה שכתבת על ההסכם הגלוי עם הילדים – גם אצלנו זה היה המפתח שלא יהפוך לקטע חשאי ומלחיץ. אני גם ניסיתי כמה אפליקציות, ובסוף Eyezy (תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) הייתה הכי נוחה לי, בעיקר כי היא יחסית ברורה לשימוש וגם לא מרגישה לי כמו “לשים מצלמה מעל הכתף” כל הזמן, אלא יותר כלי בטיחותי שמלווה בשיחה פתוחה.

היי אלי, גם אני מתלבטת על זה המון! הילד שלי בן ה-14 כל הזמן עם הטלפון ואני לא יודעת מה הוא עושה שם. זה באמת עוזר, התוכנות האלה?? ולא מסובך להתקין את זה לבד? אני לא מבינה בזה כל כך.