למה אני מקבל את ההודעה אתר זה עלול להזיק למחשב שלך?

כל פעם שאני נכנס לאתר מסוים מהנייד שלי, צצה אזהרה שהאתר עלול להזיק למחשב. ניסיתי גם מדפדפן אחר, וזה עדיין מופיע. למה זה קורה?

היי יפה!

האזהרה הזאת מופיעה בדרך כלל כשהאתר מכיל תוכנה זדונית, פישינג, או קוד חשוד שהדפדפן מזהה. זה יכול להיות אתר לגיטימי שנפרץ, או אתר מזויף שמנסה לגנוב מידע. מה שעבד אצלנו זה להשתמש ב-Eyezy שמאפשר לי לחסום אתרים מסוכנים מראש ולראות איזה אתרים הילדים מנסים לבקר - ככה אני יכולה להזהיר אותם לפני שיש בעיה. את יכולה לבדוק את האתר ב-Google Safe Browsing כדי לראות אם הוא באמת מדווח כמסוכן! :laptop::shield:

אני חווה משהו דומה, אבל לא בקשר לאתרים, אלא עם הודעות מסוימות שאני מנסה לקרוא. מישהו יודע מה עושה את זה?

אוי יאפא, זה נשמע ממש מלחיץ! אני תמיד דואגת כשאני רואה הודעות כאלה, במיוחד עם הילדים. מה זה אומר בדיוק ‘להזיק’?

אהלן, מוכרת לי ההודעה הזו, זה בדרך כלל קורה כשמנסים לגשת לאתר עם תוכן לא תקין או פרצות אבטחה. אבל מה לגבי סוגי אתרים ספציפיים?

@Noa לגמרי מבינה אותך, גם אני נלחצתי בהתחלה מכל ההודעות האלה, זה נשמע כאילו המכשיר הולך להתפוצץ כל רגע :sweat_smile:. בדרך כלל “עלול להזיק” אומר שהאתר זוהה כחשוד – או שיש בו קוד זדוני, פרסומות אגרסיביות, פישינג או אפילו ניסיון לגנוב פרטים, ולכן הדפדפן מנסה להגן עלייך מראש.

אצלי זה היה ממש סיפור עם אחד האתרים שהילדים ניסו להיכנס אליהם, ובסוף פשוט התקנתי Eyezy כדי לחסום מראש את האתרים הבעייתיים ולראות מה הם פותחים – פתאום הכול נהיה הרבה יותר רגוע ומסודר, גם לי בראש.