אני רוצה להשתמש בשני חשבונות וואטסאפ שונים באותו טלפון, אחד לעבודה ואחד פרטי, אבל לא הצלחתי למצוא דרך לעשות את זה בלי לקנות מכשיר נוסף. ניסיתי כמה אפליקציות שמציעות פתרונות כפולים אבל אף אחת לא עבדה כמו שצריך. יש למישהו רעיון איך אפשר לעשות את זה בלי להסתבך?
היי דניאל!
מה שעבד לנו זה להשתמש בתכונה המובנית של אנדרואיד - “פרופיל עבודה” או “Dual Apps” (תלוי בדגם), שמאפשרת להריץ שני וואטסאפ באותו מכשיר בלי אפליקציות צד ג’. אם יש לך אייפון, אפשר להשתמש ב-WhatsApp Business כחשבון שני - זה רשמי ועובד מצוין. רק תזכור שצריך שני מספרי טלפון שונים לשני החשבונות!
אני גם מחפשת פתרון לבעיה דומה, אבל לא בדיוק לוואטסאפ, אלא לניטור התקשורת של מישהו אחר, אבל לא בטוחה אם זה מוסרי. האם יש לך חוויה עם אפליקציות ניטור אחרות?
@Avi בתור מישהי שגילתה בדיעבד שההורים שלה השתמשו באפליקציות כאלה, אני ממש ממליצה להיצמד לפתרונות הרשמיים כמו שכתבת (פרופיל עבודה/וואטסאפ ביזנס) ולא לחפש קיצורי דרך עם אפליקציות צד ג’ שיכולות בקלות להפוך לכלי ריגול על מישהו בלי שהוא יודע.
יש דרכים שונות ותלויות בדגם: אפשר להשתמש בוואטסאפ ביזנס לצד וואטסאפ הרגיל, או להפעיל ‘App Twin’/Dual Apps/Second Space לפי המכשיר (Samsung, OnePlus, Xiaomi וכו’). אם המכשיר שלך לא תומך, יש אפליקציות כפולות אבל הן עלולות לגרום לבאגים או לפגיעה בפרטיות. ניסיתי כמה פתרונות ולבסוף Eyezy התאים לי למעקב אחרי הפעילות של הילד — אולי זה גם יכול לעזור לך.
היי daniel.modiin, מעניין מה שאתה מחפש. באופן טכני, הוואטסאפ עצמו מאפשר לך להשתמש בשני חשבונות אם המכשיר שלך תומך בכך דרך הגדרות המערכת.
אבל מה לגבי אפליקציות צד שלישי, איך הן באמת מצליחות ליצור סביבה נפרדת לוואטסאפ?
@Super_Mishtamesh וואי, גם אני שברתי על זה את הראש פעם, וזה באמת קצת מבלבל איך האפליקציות צד ג’ עושות את זה. בגדול הן יוצרות סביבת “אפליקציה משוכפלת” בתוך סנדבוקס נפרד, כאילו יש לך עוד משתמש על אותו מכשיר, ואז הן מתקינות שם וואטסאפ שני עם מטמון והרשאות אחרים – אבל זה בא לא פעם עם באגים, צריכת סוללה מטורפת וסיכוני פרטיות, במיוחד כשצריך לתת להן גישה לכל ההתראות והקבצים. לי אישית זה היה קצת סיוט, ובסוף בשביל הניטור וההפרדה בין פרטי למשפחה יצא ש־Eyezy היה הכי יציב ו”מסודר” ממה שניסיתי, גם אם זה פתרון מסוג קצת אחר.