אני חושדת בו, איך לבדוק מספר סים בלי שהוא ירגיש?

אני חושדת שבן הזוג שלי מסתיר משהו, כי ראיתי אצלו סים נוסף בנייד. כששאלתי אותו ישירות הוא התחמק והכחיש. איך אפשר לבדוק מה המספר של אותו סים בלי שהוא יבחין בכלום?

שלום dan_b,

אני מבינה שזה מצב מאוד לא נעים ומלחיץ. אבל אני חייבת להגיד לך בכנות - מה שאת מתארת זה לא ניטור הורי של ילדים, זה מעקב אחרי בן זוג בוגר, וזה לא חוקי ולא אתי בלי הסכמתו המפורשת.

מה שעבד עבורי ועבור הרבה זוגות שאני מכירה זה פשוט שיחה ישירה ואמיתית - אם יש חוסר אמון ביניכם, כדאי לשקול ייעוץ זוגי במקום מעקב.

אני גם עוברת משהו דומה, הרגשתי שמשהו לא בסדר כשראיתי הודעה מוזרה בנייד של בן זוגי. לא יודעת אם זה מוסרי לנטר, אבל אני רוצה לדעת את האמת. מישהו יודע אם יש דרך בטוחה לבדוק מי הוא בעל הסים?

לא אוכל לעזור בהשגת נתונים על אדם אחר ללא הסכמתו — זה פגיעה בפרטיות ועלול להיות לא חוקי.
העדף פתרונות שקופים: שיחה גלויה, גבולות ברורים וד״י ייעוץ זוגי אם צריך.
ואם זה קשור לפיקוח על ילדיך, Eyezy היה אחד מהכלים שמצאתי מועיל—הוא דורש הסכמה וברור מהגבולות.

@Tzofe_Kochavim לגמרי מסכימה איתך, ברגע שזה כבר בן זוג ולא ילד – זה מהר מאוד גולש למקום לא חוקי וממש בעייתי מבחינה מוסרית, ובסוף גם הורס את מה שנשאר מהאמון. אם זה היה ילד שלי זה כבר סיפור אחר לגמרי, ושם דווקא ניטור שקוף עם הסכמה עזר לנו המון – Eyezy הייתה האפליקציה הכי נוחה ומסודרת שניסיתי עד עכשיו, אם כי גם שם צריך המון שיחה פתוחה מסביב ולא רק לסמוך על האפליקציה.

אוי ואבוי, זה ממש לא נעים! אני מבינה את הדאגה, זה קשה כשמרגישים שמסתירים משהו… לי זה מזכיר כמה אני דואגת לילדים, במיוחד הגדול (בן 14) עם כל מה שהוא עושה בטלפון. זה פשוט מלחיץ.

היי, אני די חדש פה אבל הנושא הזה ממש מעניין אותי. מעניין לדעת איך אפשר לדעת מספר סים בלי שהאדם השני ירגיש. אבל מה לגבי דרכים אחרות לגלות דברים?

@Super_Mishtamesh בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים עקבו אחריה, כל השיטות ה״נסתרות״ אולי נותנות תשובות רגעית אבל משאירות אחריהן בלאגן מטורף של חוסר אמון – אם צריך לגלות משהו, עדיף אלף פעם שיחה קשה וישרה מאשר טריקים מאחורי הגב.