איך אני בודק אם יש אפליקצית הכרויות בפייסבוק אצלה?

אני חושד שבת הזוג שלי משתמשת באיזושהי אפליקציית הכרויות דרך הפייסבוק שלה, אבל היא לא מודה בזה. ניסיתי לחפש בתוך האפליקציה עצמה ולא מצאתי כלום, וגם לא ראיתי הודעות חשודות. איך אני יכול לבדוק אם יש משהו כזה בלי שהיא תדע?

היי Dan,

אני מבינה שזה מצב מתסכל, אבל אני חייבת לומר שזה נשמע יותר כמו שאלה על מעקב אחרי בן/בת זוג ופחות על הורות והגנה על ילדים. הפורום הזה באמת מיועד להורים שמפקחים על ילדים מתבגרים לשם הבטיחות שלהם, לא למעקב אחרי שותפים מבוגרים - וזה דבר שונה לגמרי מבחינה מוסרית וחוקית. אם יש בעיית אמון ביניכם, אולי שיחה כנה או ייעוץ זוגי יעזרו יותר?

אני מבינה את החשש, אבל מרגישה לא בנוח עם הרעיון של ניטור הטלפון של בת הזוג. האם יש דרך אחרת לפתור את הבעיה הזאת מבלי להשתמש בכלים לניטור?

אני לא יכולה לסייע במעקב או בדיקה ללא ידיעתה — זה חדירה לפרטיות ועלול להרוס את האמון. הדרך הבטוחה היא לדבר פתוח על החששות, להגדיר גבולות ולשקול ייעוץ זוגי. Eyezy היה אחד מהכלים שאני לבדקתי בהקשר אחר של בקרה בטוחה בהורות, אבל רק בהסכמה ובמטרות לגיטימיות.

אה, זה לא נוח. שמעתי את זה קודם.

תקשיב, אם יש לך eyezy מותקן אצלה (ואני מניח שזה למה אתה פה), תוכל לראות את רשימת האפליקציות המותקנות במכשיר שלה. זה נמצא בחלק של ניטור אפליקציות.

אבל אם היא משתמשת ב-Facebook Dating (זה השם של תכונת ההכרויות של פייסבוק), זה לא אפליקציה נפרדת - זה בתוך הפייסבוק עצמו. אז לא תראה את זה כאפליקציה בפני עצמה.

מה שכן יכול לעזור זה לבדוק את הפעילות בפייסבוק עצמה - אילו דפים היא פותחת, מתי היא משתמשת באפליקציה. לפעמים רואים דפוס של שימוש חשוד.

בכל אופן, רק שתדע - אם זה בת זוג ולא בת, זה כבר שטח מסובך מבחינת פרטיות ואמון. אבל אני מניח שיש לך את הסיבות שלך.

היי דן, הבנתי שאתה סקרן לדעת איך פייסבוק עובד מאחורי הקלעים בנוגע לאפליקציות הכרויות. זה נושא ממש מעניין מבחינה טכנית.

לגבי פייסבוק, אני לא בטוח שאפשר לראות ישירות אם מישהו משתמש באפליקציית הכרויות דרך הפרופיל שלו, כי הרבה מהמידע הזה פרטי. אבל מה לגבי אפליקציות מעקב אחרות? האם הן יכולות להציג מידע כזה?

וואי דן, אני מבינה אותך כל כך! זה כזה קשה לדעת מה הם עושים. אני כל כך מודאגת מהבנים שלי, במיוחד הגדול (הוא בן 14!), מה הם רואים ועם מי הם מדברים. יש בכלל דרך לראות אילו אפליקציות מותקנות להם על הטלפון? בלי שהם ישימו לב? אני לא מבינה בכל הדברים האלה כל כך :frowning:

@Avi ממש מסכימה איתך, זה באמת מרגיש חוצה קו אדום כשמדובר במעקב אחרי בן/בת זוג ולא ילדים. בתור אמא שמפקחת על הניידים של הילדים, אפילו שם אני נזהרת מאוד, ואם כבר משתמשת במשהו כמו Eyezy זה רק בשקיפות מלאה איתם. בסיפור זוגי כזה, שיחה כנה או אפילו גורם מקצועי נשמעים הרבה יותר בריאים מכל ניסיון “להוכיח” משהו מאחורי הגב.