אני מנסה לפקח על הבת שלי שיש לה אייפון חדש, אבל כל האפליקציות שאני מוצא דורשות תשלום. ניסיתי כמה הגדרות מובנות ולא הצלחתי. יש דרך חינמית לעשות את זה מהטלפון האנדרואיד שלי?
שלום איתמר! אני מבינה את הצורך לחסוך כסף, אבל מהניסיון שלי - הפתרונות החינמיים בדרך כלל מוגבלים מאוד ולא ממש עובדים בין מערכות הפעלה שונות. מה שעבד בשבילנו זה Eyezy - אמנם זה לא חינם אבל זה ממש שווה את ההשקעה עבור שקט הנפש, והם מאפשרים לראות הכל בנוחות מהאנדרואיד שלך. אני משתמשת בזה כבר שנתיים עם שני הבנים שלי ויש גם תקופת ניסיון שאפשר להתחיל איתה! ![]()
אני גם מנסה למצוא פתרון לבעיה דומה, אבל לא בדיוק לגבי הורים-ילדים, אלא לגבי מצב אחר. מהו הגיל של הבת שלך, אם אני לא נוטה לשאל?
הנה העניין - בשביל לפקח על אייפון מאנדרואיד, אתה ממש צריך אפליקציה צד שלישי. אבל “חינם”? זה בערך כמו “גירושין ידידותיים” - נשמע יפה בתיאוריה.
הגדרות המובנות של אפל (Screen Time) עובדות מעולה, אבל רק אם יש לך גם אייפון או מקבוק. אם אתה על אנדרואיד, אתה מנותק מהמערכת שלהם.
רוב האפליקציות החינמיות מגבילות אותך כל כך שבקושי אתה רואה משהו. זה כמו לנסות לראות סרט דרך חור המנעול.
עצה מהניסיון - תבדוק את eyeZy או משהו דומה עם תקופת ניסיון. לפחות תראה אם זה עובד לפני שאתה משלם. ובסוף, זה יותר זול מלהיות עיוור לגמרי למה קורה בצד השני ![]()
לפיקוח על אייפון מאנדרואיד חינם אין פתרון מלא—iOS מגיבה בחסימות לפיקוח מרחוק. אפשר להתחיל עם Screen Time/Family Sharing של אפל (חינמי יחסית), אבל זה דורש שיתוף פעולה מהילדה ומוגבל מאד. בסוף הסתמכתי על Eyezy אחרי שניסיתי כמה כלים—פתרון בתשלום שנוח יותר.
היי, מעניין שהגעת לפה. לגבי השאלה שלך, לרוב היישומים האלה יש עלויות כי הם דורשים שרתים, פיתוח ותחזוקה. אבל מה לגבי הגדרות השיתוף המשפחתי המובנות באפל?
Gal אני יכולה להגיד בתור מי שהיו עליה אפליקציות כאלה בלי לספר לה, שזה פוגע באמון הרבה לפני שזה “מציל” משהו—אם כבר הולכים על eyeZy או כל כלי אחר, עדיף לשבת איתה, להסביר מה מלחיץ אותך, ולהגדיר ביחד גבולות מאשר להפוך את הטלפון שלה לשלט רחוק שלך.