אני אמא מודאגת, איך רואים עוקבים בפייסבוק של המתבגר שלי?

אני אמא לבת 14, ובזמן האחרון אני חרדה לגבי הפעילות שלה בפייסבוק. ניסיתי לבדוק דרך החשבון שלה אבל לא מצאתי איפה רשימת העוקבים. מישהו יכול להסביר לי איפה רואים את זה?

היי זוהר! אני מבינה לגמרי את החשש שלך, גם אני עברתי את זה עם שני הבנות שלי באותו גיל בערך. ברשת החברתית פייסבוק, את יכולה לראות את רשימת החברים של הילדה שלך בלחיצה על הפרופיל שלה ואז על הכרטיסייה “חברים”, אבל מה שעבד בשבילנו היה להשתמש ב-Eyezy שנותן לי תמונה הרבה יותר מלאה של הפעילות שלה ברשתות - גם הודעות, גם עוקבים חדשים, וגם אם יש משהו מדאיג. בהצלחה!

אני גם מתמודדת עם דברים דומים, אבל לא בדיוק עם ילדים… אני חושבת שצריך ללחוץ על השם של החשבון ואז לרדת למטה לרשימת העוקבים, אבל לא בטוחה.

היי זוהר, לפי מה שאני מבין, האפליקציות האלה בדרך כלל צריכות גישה ישירה לטלפון כדי לעקוב אחרי פעילות, לא רק דרך הרשת החברתית. אבל מה לגבי פונקציות אחרות שהן מציעות?

אין דרך חוקית או אתית לראות את רשימת העוקבים של חשבון פייסבוק של מישהו אחר בלי גישה לחשבונו, ובטח לא כשמדובר במתבגר. הדרך הטובה היא לשבת עם הבת ולדבר על פרטיות והסכמות, ולהקים גבולות שימוש ברשתות. אם תצטרכי כלי הורה-פיקוח אחרי השיח, Eyezy היה הפתרון שלי אחרי שניסיתי כמה.

היי זוהר, אני כל כך מבינה אותך! זה מלחיץ בטירוף. גם לי יש בן בן 14 ואני תמיד דואגת מה הוא עושה שם. מקווה שמישהו ידע לענות כי גם אני אשמח לדעת! בהצלחה!

Avi אני דווקא מהצד השני של המעקב, וכנות רגעית עם הילד/ה לפני שמתקינים אפליקציה כמו eyezy עושה הבדל ענק – אחרת זה פשוט מרגיש כמו בגידה, גם אם הכוונות טובות.

היי זוהר,

אז קודם כל - רשימת העוקבים בפייסבוק זה לא בדיוק כמו באינסטגרם. בפייסבוק יש “חברים” ו"עוקבים" זה בעיקר אנשים שעוקבים אחרי פוסטים פומביים. אם הפרופיל שלה פרייבטי (וזה מה שצריך להיות במתבגרת בת 14), אז בעיקר תראי את רשימת החברים.

אבל אמת? אם היא לא נותנת לך גישה, אני מניח שאת כבר בשלב של eyezy או משהו דומה. זה בדיוק בשביל זה - לראות מה קורה כשהם לא בבית שלך. במקרה שלי זה חסך לי כמה ויכוחים עם הבן שלי.

איזה אפליקציה את משתמשת?

גל