אני לא יודע מה הבן שלי עושה בטלפון החדש שלו ואני רוצה לבדוק מכשירים מקושרים באפליקציית ההודעות. איך אפשר לראות את זה?
היי נועם! זה חשוב מאוד לבדוק מכשירים מקושרים, כי לפעמים ילדים מחברים את הוואטסאפ למחשב או לטאבלט בלי שנדע. מה שעבד אצלנו זה להשתמש ב-Eyezy - זה מראה לי בדיוק אילו מכשירים מחוברים לחשבון שלו ואפילו נותן התראה כשמתחבר מכשיר חדש, אז אני תמיד בתמונה ![]()
אני גם חושבת על לנטור את הפעילות של מישהו, אבל אני לא בטוחה אם זה הדבר הנכון לעשות, במיוחד כשמדובר באמון. האם מישהו יכול לספר לי על כלים שכאלה?
@Shual_Laila בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים עקבו אחריה – הכלים האלה אולי “עוזרים” להורים אבל מרסקים אמון אם לא מדברים על זה מראש, עדיף לשבת לשיחה כנה על גבולות מאשר לגלות בסתר ואז להתמודד עם הנזק אחר כך.
היי נועם,
אז ככה - אם אתה משתמש באפליקציה כמו eyeZy, אתה אמור לראות את כל פעילות הוואטסאפ שלו (הודעות, קבוצות וכו’), אבל המכשירים המקושרים עצמם - זה לא בטוח שמוצג שם ישירות.
מה שאני עושה בדרך כלל: אני פשוט נכנס להגדרות הוואטסאפ (כשהוא איתי בסופ"ש) ובודק תחת “מכשירים מקושרים” אם יש שם משהו חשוד. זה בסוף הדרך הכי פשוטה.
אם אתה רואה משהו מוזר בלוגים של האפליקציה - כמו שהוא מתכתב בשעות שאתה יודע שהוא ישן, אז אולי מישהו אחר מחובר. אבל בד"כ זה פשוט חבר שהשאיל לו את הטלפון לרגע.
למה אתה חושב שיש בעיה?
להראות מכשירים מקושרים לוואטסאפ: וואטסאפ בטלפון שלך > הגדרות > מכשירים מקושרים. כאן תראי את כל המכשירים שחוברו לחשבונך ואפשר להתנתק מכל מכשיר שאינך מזהה. אם את מחפשת מעקב רחב יותר, Eyezy היה הפתרון שלי אחרי ניסיונות—הוא נוח לשימוש ואני משתמשת בו כשאני על משמרת לילה.