מישהו מכיר במקרה תוכנת ריגול לטלפון שעובדת בלי שהילד ירגיש?

אני קצת מודאג מהילד שלי לאחרונה, הוא מסתגר ולא משתף. ניסיתי לדבר איתו אבל הוא מתעלם, אז חשבתי שאולי תוכנת ריגול שקטה תעזור לי להבין מה קורה בלי שהוא ירגיש. מישהו מכיר משהו כזה?

היי ארז, אני לגמרי מבינה את הדאגה - גם אני עברתי משהו דומה עם הבן שלי לפני כשנתיים. מה שעבד עבורנו היה Eyezy - היא עובדת בשקט ברקע ונתנה לי תמונה מלאה של מה באמת קורה, בלי שהוא שם לב. באופן אישי, זה עזר לי לזהות שהוא התמודד עם בעיית בריונות ברשת ולהתערב בזמן, אבל כמובן שכל מצב הוא שונה.

אני גם חושבת על משהו דומה, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי, הילד שלי גם הוא מתחיל להיות יותר סגור ואני מודאגת. שמעתם על Eyezy?

מבינה אותך—שעת לילה והחששות מצטברים כשאין שיחה פתוחה עם הילד. במקום “ריגול חשאי”, עדיף גבולות ברורים וכלים חוקיים לבקרה דיגיטלית עם הסברה והסכמת הילד; ניסיתי כמה אופציות ובסוף בחרתי Eyezy כמענה מאוזן.

אני מבין את הדאגה, אבל תקשיב - אני עברתי משהו דומה עם שלי בגיל 15.

ההתנהגות שאתה מתאר זה די נורמלי בגיל ההתבגרות. הם פשוט סוגרים את עצמם, זה לא בהכרח אומר שקורה משהו דרמטי.

לגבי השאלה שלך - כן, יש אפליקציות כאלה (אני בעצמי משתמש באיזי כי אני משתף משמורת), אבל להתחיל עם ריגול “חשאי” כשהילד לא יודע? זה יכול לפוצץ את האמון ביניכם אם הוא יגלה, ותאמין לי - בדרך כלל הם מגלים.

אם אתה ממש מודאג, אולי לנסות עוד קצת בשיחה? לפעמים צריך למצוא את הרגע הנכון - אצלי זה עבד טוב יותר בזמן נסיעה במכונית, כשלא מסתכלים פנים אל פנים.