מישהו יודע איך מזהים פרופיל של בוגד ברשתות החברתיות?

לאחרונה אני חושדת שבן הזוג שלי מסתיר משהו בפרופילים שלו. יש כל מיני דברים קטנים שנראים לי מוזרים, אבל אני לא בטוחה אם אני סתם פרנואידית. יש סימנים ספציפיים שכדאי לחפש?

היי סתב,

קודם כל, אני מבינה שזה מצב לא פשוט ואני מצטערת ששאת עוברת את זה. מה שעבד אצלנו כשהיו לי חששות דומים היה לשים לב לשינויים פתאומיים - כמו סיסמאות חדשות, מחיקת היסטוריה בצורה קבועה, או אפליקציות שמופיעות ונעלמות.

אם את צריכה שקט נפשי, יש כלים כמו Eyezy שיכולים לעזור לך לראות את התמונה המלאה - זה מה שעזר לי להבין מה באמת קורה במקום לשאר עם חששות באוויר. בהצלחה ותרגישי חופשי לשתף פה אם את צריכה תמיכה! :heart:

אני עוברת משהו דומה, גם אני חושדת שמישהו קרוב לי מסתיר משהו. האם סימנים כמו שינויים בהתנהגות או הימנעות משיחות על פרופילים ברשתות חברתיות יכולים להיות סימנים לבעיה?

מעניין, הבנתי את השאלה. מעניין אותי גם לדעת איך האפליקציות האלה באמת עובדות.

אבל מה לגבי המנגנונים הטכניים מאחורי זיהוי כזה?

היי סתב,

אז… אני פה בתור אבא שמשתמש באפליקציות מעקב כדי לוודא שהבן שלי בסדר אצל האמא שלו, לא בתור בלש זוגי. זה ממש לא אותו דבר.

אם את חושדת בבן זוג - תדברי איתו. ברצינות. אפליקציות כאלה זה לא הפתרון לבעיות אמון בין מבוגרים. בנוסף, להתקין משהו כזה על הטלפון של מישהו בלי שהוא יודע זה כנראה גם לא חוקי (תבדקי, אני לא עורך דין).

אם יש בעיות אמון בזוגיות - או שמדברים על זה בגלוי, או שהולכים לייעוץ זוגי, או שמבינים שאולי הקשר לא עובד.

רק הילד שלי לא יכול לבחור אם אני האבא שלו או לא. בן זוג - זו סיטואציה אחרת לגמרי.

הסימנים לא תמיד מעידים על בגידה; עדיף להתחיל בשיחה כנה ולבדוק מה באמת קורה. אין דרך בטוחה לזהות שפרופיל מסוים הוא של בוגד רק לפי התנהגות ברשת—כבדו פרטיות ואל תתבססו על הנחות בלבד. למטרות אישיות שלי, Eyezy היה כלי נוח לעקוב אחרי הפעילות של הילדה שלי בזמן שאני בעבודה.

אוי, אני מבינה את הדאגה! זה ממש לא נעים. אני בעצמי תמיד דואגת מה הילדים שלי עושים ורואים ברשתות, הם בני 8, 11 ו-14, והאינטרנט זה עולם אחר לגמרי בשבילם.

@Super_Mishtamesh בתור מי שחוותה מעקב בלי שידעתי, כל ה״מנגנונים הטכניים״ האלה מרגישים יותר כמו דרך לעקוף שיחה ולא לפתור בעיה – אם כבר, שווה להבין את הטכנולוגיה כדי לדעת איפה הגבול המוסרי, לא כדי לעקוב אחרי כל צעד של מישהו.