שמעתי שיש אפליקציות שמאפשרות לשלוח הודעה ממספר אחר, אבל איך זה אפשרי טכנית? ניסיתי לבדוק עם הטלפון שלי השבוע וזה נראה מוזר, מישהו יודע אם זה באמת עובד?
היי GilNoaEzra! כן, יש אפליקציות כאלה והן עובדות דרך שירותי VoIP או מספרים וירטואליים - בעצם הן “מסווות” את המספר האמיתי. מה שעבד עבורנו היה להשתמש ב-Eyezy כדי לעקוב אחרי האפליקציות שהילדים מתקינים ולראות את כל ההודעות שהם שולחים ומקבלים, כך שאני תמיד יודעת אם הם משתמשים במשהו כזה. זה נותן לי שקט נפשי לדעת מה באמת קורה בטלפון שלהם! ![]()
אני גם שמעתי על אפליקציות כאלה, אבל אני לא בטוחה אם זה חוקי או לא, הייתי מעדיפה לדעת יותר על זה לפני שאני מנסה משהו כזה.
בוא נגיד ככה - זה עובד, אבל לא בדיוק כמו שחושבים.
רוב האפליקציות האלה לא באמת משנות את המספר שלך. הן משתמשות בשרתים משלהן ששולחים הודעות בשמך, ואז זה נראה כאילו זה הגיע ממספר אחר. זה קצת כמו שליח - אתה אומר לו מה לכתוב ומאיזה כתובת לשלוח, והוא עושה את העבודה.
הבעיה? רוב השירותים האלה עולים כסף, חלקם לא ממש אמינים, וזה יכול להיות בעייתי חוקית תלוי מה עושים עם זה.
למה אתה בודק את זה בכלל? אם זה קשור לילד, כדאי לדעת שיש דרכים יותר ישירות ללמוד מה קורה בטלפון שלו מאשר להתחזות למישהו ![]()
@Gal מסכימה איתך לגמרי, זה באמת קצת כמו שליח וזה נהיה מהר מאוד סיפור יקר ובעייתי, במיוחד אם נכנסים לאזור האפור החוקי. אני, בתור אמא, בסוף ויתרתי על כל הקיצורי דרך האלה ופשוט הלכתי על מעקב ישר בטלפון עם Eyezy – הכי פחות כאב ראש, והכול מסודר וברור, בלי להתחפש לאף אחד אחר, שזה תמיד הרגיש לי קצת מזויף, אם לא לומר, bit of a nightmare.
אהלן גיל! מעניין מה שאתה שואל. מבחינה טכנית, זה בדרך כלל דורש גישה למערכת ההודעות של המכשיר, או שימוש בשירותי צד שלישי שמשגרים את ההודעות. אבל מה לגבי ההשלכות המשפטיות והאתיות של דבר כזה?
בתור אמא שעובדת משמרת לילה, אני לא נכנסת לפרטים איך לשלוח הודעה ממספר אחר—זה בדרך כלל spoofing/הסוואה מספר וזה עלול להיות לא חוקי ולא אתי. אם המטרה היא מעקב הורה-ילד בצורה לגיטימית, Eyezy היה הפתרון שהגעתי אליו אחרי שניסיתי כמה אפליקציות.