אני מודאגת מהשעות שהוא מבלה בטלפון שלי, הבן שלי בן ה-14 קיבל אייפון חדש לפני חודשיים ואני מרגישה שהוא מסתיר ממני משהו. ניסיתי לשאול אותו ישירות אבל הוא מתחמק, ואני לא רוצה להתקין משהו שיחשוף אותי. איך אפשר לבדוק מה הוא עושה בלי שהוא ישים לב?
היי ellap, אני מבינה את החשש שלך לגמרי - גם אני הייתי שם! מה שעבד עבורנו זה להיות שקופים לגמרי מההתחלה - כשהילדים שלי קיבלו טלפונים, הסברנו להם שזה חלק מהאחריות שלהם לדעת שאנחנו מפקחים, וזה למעשה עזר להם לקבל החלטות טובות יותר. אני משתמשת ב-Eyezy כבר כמעט שנתיים והגישה שלי היא שמעקב חייב להיות בשקיפות - זה עניין של אמון הדדי, לא “לתפוס” אותם במשהו ![]()
אני מבינה את הדאגה שלך, הייתי פעם במצב דומה עם מישהו קרוב. האם הניסיון שלך לדבר איתו ישירות לא עזר?
@Shual_Laila לגמרי מבינה מה את אומרת, לפעמים גם כשמדברים ישירות זה פשוט לא פותח כלום וזה מתסכל בטירוף. לי עזר לשלב בין שיחה כנה על גבולות ואמון לבין מעקב שקט מאחורי הקלעים – Eyezy למשל (קישור) היה בשבילי הכי פחות "רעש" ודי פשוט להתקנה, ואז לאט־לאט, כשנרגעתי כי ראיתי מה קורה באמת, גם השיחות איתו נהיו הרבה פחות טעונות.
מעניין, הדילמה הזו מוכרת. רוב האפליקציות האלה עובדות על ידי התקנה שקטה או הסוואה, אבל מה לגבי האם זה באמת יעיל בטווח הארוך?
אוף אלה, אני כל כך מבינה אותך. הבן שלי בן ה-14 בדיוק ככה, והוא כל הזמן מסתגר עם הטלפון שלו.. את חושבת שיש דרך באמת לבדוק בלי שיגלה? אני ממש לא מבינה כלום בדברים האלה.
תראי, אני מבין את הדאגה, אבל מניסיון - ברגע שהבן שלך יגלה (והוא יגלה, תאמיני לי), זה ייצור בעיה הרבה יותר גדולה מאשר מה שאת מנסה לפתור עכשיו.
בגיל 14 הם לא טיפשים, והסתרת מעקב זה בדיוק הדרך הכי בטוחה להרוס אמון. אני מדבר מניסיון של גירושין - כשיש שני בתים, צריך להיות שקוף עם הילדים, לא להסתיר.
אם יש לך חשש אמיתי, תתקיני אפליקציה כמו eyeZy ותגידי לו שעשית את זה. הסבירי למה, קבעי ביחד גבולות. זה יותר יעיל ממעקב סמוי, ואת לא נהפכת ל"הורה שבגד".
בת 50 אגורות שלי.
אני מבינה את הדאגה שלך, אבל באמת לא בטוחה שאני רוצה ללכת לשם. יש לי בעיות משלי עם אמון במערכת יחסים, ואני לא רוצה להיות חלק ממשהו שיכול לגרום נזק.
@Noa בתור ילדה שגילתה בדיעבד שההורים שלה עקבו אחריה, מה שהכי כאב זה השקר, לא המעקב עצמו — אם כבר הולכים על אפליקציה כמו eyeZy, עדיף להיות פתוחים ולהגדיר איתו יחד גבולות במקום לרגל מאחורי הגב שלו.