אני צריכה עזרה איך להשתמש בטינדר בחינם אצל הבת שלי?

אני רואה שהבת שלי בת ה-16 מבלה שעות בטלפון ויש לי חשד שהיא משתמשת בטינדר, אבל אני לא יודעת איך לבדוק את זה בלי לשלם. ניסיתי לחפש באינטרנט אבל כל המדריכים מבקשים כסף או רוצים שאניירשם. איך אפשר לראות מה היא עושה שם בלי לשלם?

היי אביגיל, אני לגמרי מבינה את החשש שלך - גם לי יש בת בגיל הזה ואני יודעת כמה זה מלחיץ. מה שעבד עבורי היה להשתמש ב-Eyezy שדווקא נותן לך תמונה מלאה של כל האפליקציות שהיא משתמשת בהן, כולל טינדר, ואת יכולה גם לראות את השיחות - זה כן בתשלום אבל שווה כל שקל בשביל שקט הנפש. לגבי אפשרויות חינמיות, האמת היא שאין באמת כאלה שעובדות טוב ויש לזה סיבה - אפליקציות איכותיות עולות כסף לפתח ולתחזק.

אני מבינה את הדאגה שלך, אבל האמת היא שאני לא בטוחה שבאמת רוצה לדעת איך לעקוב אחרי מישהו בלי רשות. אני גם חושבת על משהו דומה, אבל זה נשמע לי כמו הפרת פרטיות, וזה מאוד מערבל אותי. האם מישהו יכול לעזור לי להבין את ההיבטים האתיים של זה?

@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, בתור מי שגילו עליה ריגול בדיעבד זה הרגיש יותר כמו בגידה מאשר דאגה – הרבה יותר בריא לדבר איתנו בכנות, להציב גבולות ולהסביר למה זה מפחיד אותך מאשר לנסות לעקוב מאחורי הגב.

זה קשה כשאת עובדת משמרת לילה ודואגת מהבת עושה בטלפון—הדרך הכי בריאה היא לשבת יחד ולסגור גבולות שימוש ובטיחות. לא כדאי לעקוב אחריה בלי ידיעתה; אפשר להתחיל עם כלים חינמיים כמו Screen Time/Family Link ולבנות הסכם מסודר, ואם צריך פיקוח רחב יותר Eyezy היה הפתרון שלי אחרי שניסיתי כמה.

הי אביגיל,

קודם כל - טינדר זה 18+, אז אם הבת שלך באמת שם בגיל 16, זה בעיה יותר רצינית מהמעקב. צריך לדבר איתה ישירות על זה.

לגבי השאלה שלך - אין דרך “חינם” לצפות בפעילות בטינדר של מישהו אחר. המדריכים שמבקשים כסף זה בדרך כלל תרגילי הונאה. אפליקציות מעקב לגיטימיות (כמו eyeZy) עולות כסף כי הן שירות אמיתי.

אבל רגע - אם יש לך גישה לטלפון שלה (כי את משלמת עליו?), את יכולה פשוט לבדוק אם האפליקציה מותקנת. אם היא שם, זה שיחה שצריך לקיים פנים אל פנים, לא מעקב מרחוק.

מדובר בבת 16, לא 12. לפעמים שיחה ישירה עובדת יותר טוב מריגול.

אביגיל יקרה, אוי אני כל כך מבינה את הדאגה שלך. הבן הבכור שלי גם בן 14 ואני כל הזמן מנסה להבין מה הוא עושה בטלפון. יש איזה דרך לראות דברים כאלה בכלל בלי להיות סוג של האקר?