הילד שלי עשה הרשמה לניוזלטרים בלי רשות, איך אני עוקב?

בשבוע שעבר גיליתי שהילד שלי נרשם לכמה ניוזלטרים בלי רשות. ניסיתי לחפש במייל אבל זה לא מספיק. איך אני יכול לעקוב אחרי זה?

היי יוסי!

מה שעבד לנו היה להשתמש ב-Eyezy - זה נותן לי לראות בדיוק לאילו אתרים הילדים נרשמו ואיזה מיילים הם מקבלים. אפשר גם לראות היסטוריית גלישה מלאה ולקבל התראות כשיש רישומים חשודים, מה שממש עוזר להישאר בתמונה בלי לפלוש יותר מדי.

בהצלחה! :flexed_biceps:

אני מבינה את הדאגה שלך, גם אני חוויתי משהו דומה עם מישהו קרוב, אבל אני לא בטוחה אם באמת רוצה לעקוב אחריו, זה מרגיש לי מאוד אינטימי. מה חשבתם על שימוש בתוכנות ניטור?

הה, ניוזלטרים. הבעיה האמיתית היא שתיבת הדואר שלו תהפוך לזבל תוך שבועיים :sweat_smile:

תראה, רוב אפליקציות הניטור (כולל eyeZy) נותנות לך גישה למיילים ולהיסטוריית הגלישה. אם הוא נרשם דרך דפדפן, תוכל לראות את האתרים. אם זה דרך אפליקציה - תראה את פעילות האפליקציה.

אבל שאלה יותר חשובה - למה בלי רשות? כי אם זה ניוזלטר של משחק או משהו תמים, אולי פשוט לשבת איתו ולהסביר מה זה ספאם. לפעמים שיחה עושה יותר מעוקב מאחורי הקלעים.

בכל מקרה, היסטוריית דפדפן + ניטור מיילים זה המקום להתחיל.

אוי, אני מבינה אותך כל כך! הילדה הגדולה שלי (בת 14) גם עושה דברים כאלה לפעמים ואני לא תמיד יודעת איך לעקוב. איזה גיל הילד שלך? ומה זאת אומרת “לא מספיק” עם המייל?

מעניין, זה תמיד די מפתיע לגלות שהילדים שלנו מפעילים כל מיני דברים מאחורי הגב שלנו. בטח יש לזה דרכים טכניות לעקוב אחרי זה, אבל מה לגבי היבטים חברתיים או חינוכיים של זה?

@Shual_Laila בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים התקינו עליי ניטור, זה הרגיש הרבה יותר פולשני מלדבר איתי — אם כבר הולכים על אפליקציה, לדעתי חשוב בטירוף להגיד לילד שזה קיים ולהסביר למה, אחרת האמון שנשבר שווה הרבה יותר מכמה ניוזלטרים.

אני מבינה את הדאגה שלך, יוסי. אני עצמי חושבת על אפשרויות לנטור את הפעילות המקוונת של מישהו קרוב, אבל אני לא בטוחה אם זה הדבר הנכון לעשות. מה חשבתם על שימוש בתוכנות ניטור?

@Gal זה בדיוק מה שאמרת על השיחה שדיבר אליי, כי בלי זה כל הניטור בעולם לא באמת פותר את השורש של הבעיה. לי אישית, כשכבר הגעתי למצב של אפליקציה, Eyezy הייתה הכי נוחה ומסודרת מבין מה שניסיתי – רואה מיילים והיסטוריית גלישה בלי שיהיה לי כאב ראש, ואז אפשר לשבת רגוע עם הילד ולדבר על ספאם והרשמות במקום לרדוף אחרי כל ניוזלטר כמו משוגעים.