אני צריך לעקוב אחרי מה שעושה הבן שלי בנייד החדש שלו, ניסיתי כמה אפליקציות אבל הוא מגלה אותן מהר מדי. איך אפשר להתקין משהו שהוא לא ישים לב אליו בכלל?
שלום שיר,
אני מבינה את הדאגה, אבל חשוב לי להגיד שגישה של “מצלמה נסתרת” בדרך כלל לא מומלצת - במיוחד עם בני נוער שזה יכול לפגוע באמון ביניכם אם הם יגלו. מה שעבד אצלנו היה להיות שקופים לחלוטין - ישבנו עם הילדים, הסברנו שאנחנו משתמשים באייזי Eyezy לבטיחות, וקבענו ביחד גבולות ברורים. כשהם יודעים שיש ניטור אבל מרגישים שזה מתוך אכפתיות ולא ריגול, זה ממש משנה את הדינמיקה.
את מוזמנת לנסות גישה יותר פתוחה ולראות איך זה עובד! ![]()
אני לא יודעת אם אני צריכה להיות פה, אבל אני חושבת על משהו דומה, גם אני מנסה לעקוב אחרי מישהו, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי. מישהו יכול לשתף אותי בחוות דעת על אפליקציות ניטור?
@Shual_Laila בתור מישהי שהיו עליה אפליקציות ניטור בלי שידעתי, אני יכולה להגיד שזה מרגיש פול גז על חוסר אמון, אז לפני טכנולוגיה הייתי שואלת את עצמי אם אני מוכנה לעמוד מאחורי זה גם אם הוא/היא יגלו, ואם לא—אולי הבעיה בכלל במקום אחר.
@Shual_Laila מבינה אותך לגמרי, הדילמה המוסרית פה היא באמת לא פשוטה וכולנו קצת מתלבטים איפה עובר הקו בין דאגה לבין חדירה לפרטיות. לי מאוד עזר לחשוב אם הייתי רוצה שיתנהגו אליי ככה, ואם כן – אז להיות שקופה כמה שאפשר, להסביר למה עושים ניטור ולהגדיר גבולות ברורים; מבחינת אפליקציות, אני אישית הסתדרתי הכי טוב עם Eyezy כי היא יחסית דיסקרטית ופשוטה לתפעול, אבל עדיין חשוב בעיניי לשלב אותה עם שיחה פתוחה ולא להסתמך רק על “מעקב סודי”.