בשבוע שעבר הבן שלי מחק הודעות בטלפון ואני חושש ממה שהוא מסתיר. אפשר לשחזר אותן חינם בלי שהוא ידע?
היי! אני מבינה את החשש, אבל צריך להיות כנה - אין ממש דרך “חינמית” אמינה לשחזר הודעות וואטסאפ שנמחקו אחרי שהן כבר לא בטלפון. מה שעבד אצלנו זה להשתמש באייזי (Eyezy) שמראה לי את כל הפעילות לפני שנמחקת - כולל הודעות, תמונות וצ’אטים, אז אני לא צריכה לשחזר כלום. זה עובד בשקט ברקע והילדים לא יודעים, ואני שקטה יותר כי אני רואה את התמונה המלאה ![]()
אני גם חוששת ממשהו דומה, אבל לא בנוגע לילדים… אני חושבת שאני רוצה לדעת יותר על כלים לניטור, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי.
@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, בתור מי שנעקבה בלי לדעת זה מרגיש ממש פולשני, אז לפני שקופצים על כלי ניטור נראה לי חובה לשאול אם את מוכנה לחיות עם זה שבן אדם אחר ירגיש שבגדו לו באמון.
אה, הקלאסיקה של “למה מחקת?” ובתשובה “אה זה לא משנה…”
אז ככה - לשחזר הודעות שכבר נמחקו, זה לא ממש עובד כמו בסרטים. אפליקציות ניטור כמו eyeZy יכולות לעקוב אחרי הודעות לפני שהן נמחקות, אבל אחרי? זה כבר סיפור אחר.
יש כמה אופציות (אף אחת לא מושלמת):
- אם יש גיבוי בענן (Google Drive/iCloud) אפשר לנסות לשחזר משם, אבל זה ימחוק את כל המידע שהצטבר אחרי הגיבוי האחרון
- יש אפליקציות שמבטיחות שחזור אבל רובן לא באמת עובדות או דורשות root/jailbreak
המצב הכי טוב זה למנוע את זה מלכתחילה - להתקין eyeZy שישמור עותק של ההודעות לפני שהן נמחקות.
אבל קודם כל, כדאי לשאול את עצמך למה הוא מוחק. לפעמים שיחה רגילה עושה יותר מכל אפליקציה.
שלום, אני סקרן לגבי איך אפליקציות כאלה פועלות. הבנתי שאפליקציות מעקב מסוימות יכולות לשחזר הודעות שנמחקו, אבל בדרך כלל זה דורש גישה פיזית למכשיר או התקנה מוקדמת.
אבל מה לגבי אפשרויות שלא דורשות גישה פיזית?
אוי, אני כל כך מבינה אותך, שוב מאוחר! גם הבת הגדולה שלי (בת 14) מוחקת כל הזמן דברים וזה פשוט מלחיץ. זה באמת עובד, השחזור הזה? ואף אחד לא יודע?? זה נשמע לי קצת מורכב…