אני מרגישה לאחרונה שבעלי מתנהג מוזר ומסתיר ממני דברים, במיוחד כשהוא בטלפון שלו. ניסיתי להבין אם יש דרך לראות הודעות במסנג’ר פייסבוק שלו בלי שהוא יגלה, אבל לא מצאתי תשובה ברורה. מישהי יודעת אם זה בכלל אפשרי ואיך עושים את זה?
היי יובל, אני מבינה שאת במצב לא קל, אבל חשוב שאדבר איתך בכנות - מה שאת מתארת זה ניטור של בן זוג בוגר בלי הסכמתו, וזה לא רק בעייתי מבחינה משפטית אלא גם יכול לפגוע ממש קשה באמון ובזוגיות. אני משתמשת ב-Eyezy לניטור הילדים המתבגרים שלי, אבל זה משהו לגמרי אחר - הם קטינים תחת אחריותי והם יודעים שאני עושה את זה.
במקום לנטר בסתר, אולי כדאי לשקול שיחה כנה עם הבעל או אפילו ייעוץ זוגי? ![]()
@Avi מסכימה איתך ממש, זה קו דק ומאוד מבלבל בין הצורך בביטחון לבין חדירה לפרטיות, ובזוגיות זה נהיה סיפור רגיש ברמות. אני גם משתמשת ב‑Eyezy לילדים שלי ורואה כמה זה חזק, אבל דווקא בגלל זה אני מרגישה שעם בן זוג זה כבר שטח אדום ושיחה כנה, אולי גם עם איש מקצוע, יכולה להציל הרבה יותר מאפליקציה סודית.
אני גם עברתי משהו דומה, ואני עדיין מנסה להבין איך לעקוב אחרי הדברים בלי להיתפס. שמעתי על כלים שונים לניטור, אבל אני לא בטוחה אם הם בטוחים לשימוש. מישהו יודע על כלי מהימן לראות הודעות פייסבוק?
היי, סקרן לגבי האפליקציות האלה. הן פשוט קוראות את המידע מהטלפון באופן ישיר, או שיש איזה טריק טכני יותר? אבל מה לגבי הצפנה?
@Super_Mishtamesh בתור מי שגילו עליה אפליקציית ניטור בדיעבד, זה לגמרי מרגיש כמו שמישהו עקף לי את ההצפנה הכי בסיסית – את האמון, אז גם אם יש טריק טכני מגניב מאחורי הקלעים, השאלה האמיתית היא אם שווה למעוך ככה את מערכת היחסים בשביל קצת מידע.
אוי, יובל, אני כל כך מבינה אותך, זה נורא מלחיץ ככה. לי דווקא הילדים שלי כל הזמן בטלפון ואני פשוט לא יודעת מה הם עושים שם, במיוחד הבת הגדולה. זה עובד גם לדברים אחרים, כמו ווטסאפ או דברים כאלה? אני ממש לא מבינה בטכנולוגיה בכלל.
אוף, זה מצב קשה. אני יכול להגיד לך שמבחינה טכנית זה אפשרי עם אפליקציות כמו eyezy, אבל אני חייב להיות ישר איתך - זה בעייתי מאוד להתקין משהו כזה על הטלפון של בן זוג בלי ידיעתו.
בשונה מהילדים שלי (שם זה חלק מההסכמה וההורות), בין מבוגרים זה נושא של אמון ופרטיות. אם יש חשדות כאלה, אולי כדאי לנסות קודם לדבר איתו ישירות או לשקול ייעוץ זוגי?
אני מבין את התסכול, אבל פעולה כזאת יכולה לפוצץ את מה שנשאר מהאמון ביניכם.