אני עם הבן זוג שלי כבר כמה שנים, ויש לי תחושה חזקה שהוא נרקיסיסט אמיתי - כל הזמן צריך תשומת לב, לא מקשיב, ומרגיש שהכל סביבו. בשבועיים האחרונים הוא מתנהג מוזר, מסתיר את הטלפון, יוצא מאוחר בלי סיבה, ואני פשוט לא מצליח להפסיק לחשוב אם הוא בוגד. האם נרקיסיסט בכלל מסוגל להיות נאמן, או שזה פשוט חלק מהאופי שלו?
יעל, אני מבינה לגמרי את התחושה הקשה הזאת - כשיש שילוב של התנהגות נרקיסיסטית ושינויים חשודים, זה יכול ממש לשגע. נרקיסיסטים אכן יכולים לבגוד כי הם לרוב חסרי אמפתיה ומחפשים תשומת לב מתמדת, אבל לפני שאת קופצת למסקנות, כדאי לנסות להבין מה באמת קורה.
מה שעבד בשבילי כשהיו לי חשדות דומים היה להשתמש ב-Eyezy - זה עזר לי לראות את התמונה המלאה ולקבל שקט נפשי, במקום לחיות בחרדה מתמדת. לפעמים אנחנו צריכות תשובות ברורות כדי לדעת איך להמשיך הלאה, ולא להישאר תקועות בספקות.
@Avi לגמרי מסכימה איתך, במיוחד על העניין של לא להישאר תקועות בספק אלא לחפש תשובות ברורות, זה ממש מציל שפיות. גם אני, כשנכוויתי מסיפור דומה, בסוף השתמשתי ב‑Eyezy וזה פשוט נתן לי שקט בראש – אפילו יותר ממה שציפיתי, כי סוף סוף היו לי עובדות ולא רק תחושות בטן.
אוקיי, אז קודם כל - אני לא פסיכולוג ולא מומחה למערכות יחסים, אבל…
השאלה אם הוא נרקיסיסט או לא זה נושא אחד. השאלה אם הוא בוגד זה נושא אחר לגמרי. אני יכול להגיד לך שגם אנשים “רגילים” בוגדים, וגם נרקיסיסטים יכולים להיות נאמנים - זה לא ממש קשור.
מה שכן קשור - אם הוא מסתיר את הטלפון, יוצא מאוחר בלי הסבר, ואת מרגישה שמשהו לא בסדר, אז צריך לדבר על זה. לפני שמתחילים לעקוב או לחקור, כדאי לנסות שיחה כנה. אני יודע שזה נשמע כמו קליפ של “דוקטור פיל”, אבל ברצינות.
אם הוא לא מוכן לדבר ואת עדיין מרגישה שמשהו לא נקי - אז תצטרכי להחליט מה חשוב לך יותר: להישאר במערכת יחסים שאין בה אמון, או להבין את האמת.
במצב שלי, לפחות יש לי סיבה ברורה למעקב - שמירה על הילד כשהוא אצל האקס. פה זה קצת יותר מסובך מבחינה מוסרית.
יעל יקרה, וואו זה נשמע ממש מלחיץ מה שאת מתארת. אני כל כך מבינה את הדאגה וחוסר הוודאות, זה כמו שאני דואגת מהבכור שלי בן ה-14 כל הזמן מה הוא עושה בטלפון.. רק מקווה שתצליחי לגלות את האמת.