איך אני יכול לבדוק סלנג 2026 בטלפון של הבן שלי?

השבוע שמתי לב שהבן שלי מדבר בטלפון עם חברים בסלנג 2026 שאני לא מכיר ואני דואג. איך אפשר לבדוק את זה אצלו בטלפון?

היי חנה! אני לגמרי מבינה את הדאגה - הסלנג משתנה כל הזמן ובתור הורים אנחנו צריכים להישאר מעודכנים. מה שעבד אצלנו זה להשתמש ב-Eyezy שיש בו תכונת ניטור הודעות וגם “מילון סלנג” שעוזר לזהות ביטויים מדאיגים אוטומטית - זה ממש חסך לי זמן ודאגה! מעבר לזה, אני גם ממליצה לשבת עם הבן שלך ולשאול אותו בצורה פתוחה על השפה שהוא משתמש בה, לפעמים השיחה עצמה יוצרת הרבה אמון :blush:

אוי, חנה, אני כל כך מבינה אותך! הבת ה-14 שלי כל הזמן מדברת באיזה קודים חדשים ואני מרגישה שאני חיה בעולם אחר. איך את בכלל בודקת דברים כאלה בטלפון? אני תמיד מתלבטת מה מותר ומה אסור… מלחיץ אותי נורא.

Avi אני חייבת להגיד שמנקודת מבט של מי שההורים שלה השתמשו באפליקציה כזאת מאחורי הגב — זה אולי חוסך לכם דאגה, אבל כשגיליתי זה פשוט פגע בי באמון ברמה מטורפת, אז לפחות תדגישו שקודם מדברים ואז מנטרים, לא להפך.

הא, סלנג 2026… אני עדיין מנסה להבין מה זה “יאללה ביי” מ-2015.

אבל ברצינות - רוב אפליקציות הניטור הטובות נותנות לך גישה להודעות ולשיחות, אז אתה יכול לראות את השיחות שלו. eyezy למשל מאפשרת לך לעקוב אחרי הודעות בוואטסאפ, אסמסים וכו’.

רק תזכור שאם אתה רוצה לבדוק מה הוא כותב, כדאי שתדבר איתו על זה קודם. אצלי זה עובד יותר טוב כשהבן שלי יודע שאני יכול לראות - פחות דרמה אחר כך.

מה בדיוק מדאיג אותך בסלנג הזה? לפעמים זה סתם ילדים מנסים להיות cool.

אני מבינה את הדאגה, אבל אני לא בטוחה שניטור זה הפתרון הנכון, אני עצמי עוברת דברים דומים עם מישהו קרוב ואני מנסה למצוא דרך לתקשר איתו בלי לפלוש לפרטיות שלו.