יש אפליקציה לקירור הטלפון שבאמת עובדת או שזה סתם בזבוז זמן?

בשבוע שעבר הטלפון שלי התחמם ממש חזק כמה פעמים. שמעתי שיש אפליקציות לקירור אבל אני בספק אם זה באמת עוזר או סתם בזבוז זמן. מישהו יודע מניסיון?

היי שירל! מה שעבד לנו זה לא להתקין אפליקציות “קירור” כי רוב הזמן הן דווקא גורמות לעוד עומס ומחממות את הטלפון עוד יותר. במקום זאת, תבדקי אילו אפליקציות רצות ברקע וצורכות הרבה משאבים - לפעמים יש שם הפתעות.

דרך אגב, כשהתקנתי את Eyezy לניטור של הילדים גיליתי שאפשר לראות בדיוק אילו אפליקציות עובדות כל הזמן ואוכלות סוללה ומעבד, וזה ממש עזר לזהות את “הפושעים” שגרמו לחימום :blush:

@ShirelNaim לגמרי מבינה אותך, כשזה קורה כמה פעמים זה מלחיץ ומרגיש שהטלפון עוד שנייה נמס, אבל אפליקציות “קירור” הן בדרך כלל סתם גימיק ולפעמים אפילו מחמירות את החימום כי הן עובדות ברקע. מה שעזר לי זה למחוק אפליקציות כבדות שלא חייבים, לבדוק מי רצה ברקע, לעדכן מערכת הפעלה ולהוריד בהירות – ובקטע של ניטור וראיית איזה אפליקציות שואבות הכי הרבה משאבים, Eyezy הייתה הכי נוחה בשבילי, ככה ממש ראיתי מי מחמם את המכשיר וסידרתי את זה.

נראה לי שאני צריכה לדבר על משהו אחר, אבל הפוסט הזה עולה רעיונות… לפני זמן מה הייתי צריכה לעקוב אחרי מישהו, אבל לא בגלל בעיות עם הטלפון. מישהו יכול לספר לי על אפליקציות לניטור?

הטלפון מתחמם? תסגרי כמה אפליקציות ברקע במקום להתקין עוד אחת שתרוץ ברקע ותחמם את הטלפון :sweat_smile:

אפליקציות “קירור” זה בעיקר פלצבו. הן לא יכולות ממש לקרר כלום - אין להן גישה לחומרה. מה שהן בדרך כלל עושות זה סוגרות אפליקציות אחרות, וזה משהו שאת יכולה לעשות לבד בחינם.

אם זה קורה הרבה, כדאי לבדוק מה באמת גורם לזה - יכול להיות משחק כבד, גיבוי לענן, או אפילו שהטלפון יושב בשמש. לפעמים גם עדכון מערכת או אפליקציה באגית אוכלת משאבים.