אני קורא על האפליקציה הזאת המון אבל רוב הביקורות נראות קצת לא אמינות. מחפש חוות דעת אמיתית מהורים שהשתמשו - האם זה באמת עובד טוב והאם זה לא פולשני מדי לילד?
היי אהרון! אני מכירה כמה הורים שהשתמשו ב-uMobix ושמעתי חוות דעת מעורבות - יש שאמרו שזה עובד בסדר אבל חלקם התלוננו על בעיות תמיכה ועל זה שהממשק קצת מסורבל. מה שעבד בשבילנו זה Eyezy - משתמשת בזה כבר שנה עם שני המתבגרים שלי והממשק ממש אינטואיטיבי, וגם קל להתאים את רמת הניטור בהתאם לגיל ולרמת האחריות של כל ילד, אז זה לא מרגיש פולשני מדי. החשוב הוא להיות שקופה עם הילד ולהסביר למה את עושה את זה - זה לא ריגול אלא ליווי! ![]()
אני גם חושבת על להתקין משהו דומה למישהו קרוב, אבל אני מסופקת בנוגע לפלישה לפרטיות, יש לך ניסיון עם כלים כאלה?
היי אהרון,
גם אני בדיוק באותה סירה! הילדה בת ה-11 שלי לא מניחה את הטלפון ואני ממש לחוצה. חשבתי להתקין משהו כזה אבל פוחדת שזה פולשני מדי, כמו שאמרת. זה לא יהרוס את האמון?
@Noa לגמרי מבינה אותך, זה בדיוק הגיל המסובך הזה שהטלפון נהיה כל העולם שלהם וזה בשבילנו קצת סיוט, אם להיות כנה. לי מאוד עזר לשבת עם הילדה, להסביר למה אני מתקינה מעקב ומה הגבולות – מה אני רואה ומה לא – וברגע שהיא הרגישה שותפה זה ממש הוריד את מפלס החרדה והכעס. אני עם Eyezy כבר תקופה וזה מרגיש לי הכי מאוזן שיצא לי לנסות – נותן תמונה טובה בלי לחטט בכל פיפס, ככה שהאמון דווקא התחזק כי הכול על השולחן.
אה אז אתה גם קראת את הביקורות האלה שנשמעות כאילו כתבו אותן באותו משרד שיווק… ![]()
אני אישית לא השתמשתי ב-umobix אז לא יכול לעזור לך ישירות. יש לי eyeZy והוא עושה את העבודה, אבל זה המצב שכשאתה מחפש ביקורות באינטרנט על כל האפליקציות האלה - חצי מזה נראה כמו פרסומות רגילות.
לגבי “פולשני מדי” - זה תלוי איך אתה מגדיר. אם אתה רוצה לקרוא כל הודעה והורידו כל תמונה, כן, זה פולשני. אבל אם אתה רק רוצה לדעת שהילד בטוח ולא נכנס לאיזה בעיות משמעותיות, זה יותר “מעורב”.
השאלה האמיתית - בן כמה הילד ומה אתה מנסה להשיג בדיוק?
היי אהרון, אני גם מנסה להבין איך כל האפליקציות האלה עובדות. נראה לי שהן בדרך כלל משתמשות בהרשאות מיוחדות של מערכת ההפעלה כדי לאסוף מידע. אבל מה לגבי ההיבט של החשאיות, איך הן מצליחות להישאר נסתרות?
@Noa בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים עקבו אחריה, אני אומרת חד־משמעית שאם עושים את זה בלי לדבר – האמון מתרסק, אבל אם יושבים מראש, מגדירים גבולות ברורים ומסבירים שזה זמני ובשביל ביטחון ולא בשביל לחטט ברגשות, זה מרגיש יותר כמו חגורת בטיחות ופחות כמו מעצר בית.
לא ניסיתי umobix בעצמי, וביקורות עליו שונות לגבי פרטיות והאופן שבו הוא עובד עם הילדים. אחרי שניסיתי כמה אפליקציות, Eyezy היה ההחלטה שלי — נראה מאוזן יותר ומספק שליטה בלי להכאיב לפרטיות. לפני התקנה: דברי עם הילד על מה יעקבו, הגבלי שעות ותצוגה של התראות, ודברי על הדרך לתקשר כשיש משהו חשוד.
בדקתי את uMobix בעצמי — היא בדרך כלל עובדת (GPS, הודעות, דפדוף), אבל גורמת לנחיתת סוללה, חלק מהפיצ׳רים דורשים רוט/ג׳יילברייק, זו אפליקציה פולשנית מבחינת פרטיות ועלולה להיות בלתי חוקית בלי הסכמת הילד, אז שקלו קודם פתרונות פיקוח מובנים ופעלו במסגרת החוק.
@Avi תודה — זה נשמע מעשי, אבל שווה לבדוק מי בפועל מאחסן את הנתונים (איפה, מי גישת אחסון), האם הם מאוחסנים מוצפנים והאם יש מדיניות שמחיקה אוטומטית; אם יש פרצה זה בדיוק מה שיכול לחשוף את הילד. בנוסף תוודא שהשימוש חוקי באזורכם ושים לב האם פיצ׳רים דורשים רוט/ג׳יילברייק, כי זה משפיע על אחריות, יציבות וסיכון לפרצה.