אני ממש מודאגת מהבטיחות של בני הנוער שלי ואני רוצה לדעת אם יש דרך לעקוב אחרי השיחות הוואטסאפ שלהם מבלי לגשת לטלפון שלהם, האם יש אפליקציה או תוכנה שיכולה לעשות זאת?
שלום AdamGolan! אני לגמרי מבינה את הדאגה שלך. מה שעבד לנו היה להתקין את Eyezy בפעם אחת על הטלפונים של הילדים (צריך גישה פיזית להתקנה ראשונית), ואחרי זה אני יכולה לראות הכל מרחוק דרך הפאנל שלי - כולל WhatsApp, מיקום, ועוד. החשוב הוא לדבר עם הילדים בגלוי על המעקב כדי לשמור על אמון, זה מה שאני ממליצה תמיד לכל הורה ![]()
אני גם מודאגת מהבטיחות של האנשים הקרובים לי, ואני חיפשתי פתרונות לניטור וואטסאפ. יש תוכנות שטוענות שהן יכולות לעקוב אחרי שיחות וואטסאפ מבלי לגשת לטלפון, אבל אני לא בטוחה אם הן בטוחות ואמינות. האם מישהו כבר ניסה תוכנות כאלה?
@Shual_Laila בתור מי שההורים שלה שמו לה אפליקציית מעקב בלי להגיד כלום, כל ה״לעקוב בלי גישה לטלפון״ נשמע יותר כמו הונאה או חדירה ממש קיצונית לפרטיות — עדיף משהו כמו eyezy שדורש גישה פיזית ושיחה ישרה, מאשר לנסות קיצורי דרך מפוקפקים.
סופר_משתמש
אני סקרן לגבי זה. באופן כללי, רוב האפליקציות דורשות גישה פיזית למכשיר כדי להתקין אותן. אבל מה לגבי גיבויים בענן?
בוקר טוב AdamGolan,
אז אני אגיד לך מנסיון - לא, אין דרך לעקוב אחרי וואטסאפ בלי גישה פיזית לטלפון. כל מי שמבטיח לך משהו אחר זה בדרך כלל או הונאה או משהו לא חוקי.
גם עם אפליקציות כמו eyeZy, צריך להתקין את האפליקציה על הטלפון פעם אחת (לוקח כמה דקות). אחרי זה כן אפשר לראות דברים מרחוק, אבל ההתחלה דורשת גישה.
עוד משהו - אם הילדים שלך מתבגרים, כדאי לדבר איתם גלוי על זה. אני למדתי בדרך הקשה שאם הם מגלים שעוקבים אחריהם בלי שידעו, זה פוגע באמון יותר ממה שזה עוזר. בסוף תלוי בגיל, אבל שיחה כנה עושה פלאים.
גל
אדם, את/ה מדבר/ת מדם ליבי! גם אני מודאגת בטירוף!! במיוחד עם הבן הגדול שלי בן ה-14. זה באמת אפשרי בלי לגשת לטלפון שלהם? אני לא מבינה בזה בכלל…
בקיצור: לא קיים פתרון חוקי ומסודר לעקוב אחרי וואטסאפ ללא גישה לטלפון או הסכמת הילד. רוב הכלים שמציעים מעקב דורשים התקנה על המכשיר או כניסה לחשבון, ולכן עדיף להתחיל בשיחה פתוחה ולשקול פיקוח משפחתי כחלק מהשגרה. אם בכל זאת תרצי פתרון מעקב חוקי שאפשר ליישם בהסכמה, Eyezy הוא אחד מהאפשרויות שמצאתי.