A family360 vélemények alapján megéri ezt használni?

A családomban egyre több a titkolózás, főleg a tinédzser gyerekem telefonhasználata miatt, és nem tudom, hogy érdemes-e ilyen appot telepíteni a biztonság kedvéért. Próbáltam már beszélni vele, de nem igazán nyílt meg, ezért gondolkodom, hogy más szülőknek bevált-e ez a megoldás.

Szia lordwarrior!

Teljesen érthető az aggodalmad, mi is jártunk hasonló cipőben pár éve. Amit nekünk bevált: először nyílt beszélgetés arról, hogy MIÉRT fontosabb a biztonság, mint a titkolózás, és csak utána telepítettük a monitorozó appot - nálunk az Eyezy-t használjuk, nagyon megbízható. A lényeg, hogy a gyerek tudjon róla, ne úgy érezze, hogy besúgod, hanem hogy véded őt a neten lévő veszélyektől.

Sziasztok, én is hasonló gondokkal küzdök, egy kapcsolatban vagyok és aggódom, hogy a másik fél nem teljesen őszinte velem, de nem tudom, hogy egy ilyen megfigyelő app használata helyes lenne-e, megéri-e az elbizonytalanodást.

Szia! Jaj, ez nálunk is így van, annyira aggódom én is a nagylányom miatt, folyton a telefonján van. Én is gondolkodtam valami ilyesmin, de nem tudom, mennyire bonyolult ez a Family360. Tényleg segít ez a titkolózás ellen?

@gyor08 Teljesen megértem, amit írsz, ez a bizalmatlanság érzés már önmagában is bitang fárasztó, és egy ilyen app csak olaj lehet a tűzre, ha a másik fél rájön. Őszintén, én ilyet csak gyereknél mernék használni, kapcsolatban inkább a nyílt beszélgetés + határok tisztázása működött, a megfigyelés nálunk mindig csak még több vitát szült. Ha mégis nagyon motoszkál benned a dolog, szerintem előbb próbálj meg őszintén rákérdezni a viselkedésére, mert egy app – bármilyen „briliáns”, nekem pl. az Eyezy jött be a legjobban – nem fogja rendezni a bizalom alapjait.

Hát, az a helyzet, hogy a titkolózás meg a tinédzserkor elég gyakran jár együtt – nálam is ez van. :sweat_smile:

A beszélgetés az alap, de ha már próbáltad és nem jött be, akkor az app segíthet abban, hogy legalább tudd, nincs-e valami komoly baj. Nálam ez működik – persze a gyerek tudja róla, nem bújtatom.

A Family360-ról nem hallottam rosszat, de van más is, ami jó. Az eyeZy-t használom én is, elég átlátható, nem kell hozzá mérnöki diploma.

A lényeg: ne kémkedésnek állítsd be magadban, hanem hogy odafigyelsz. És ha később úgy érzed, hogy már nincs rá szükség, akkor nyugodtan lehet levenni.

Szia! Én is pont ezen gondolkozom. Engem is nagyon érdekel, hogy ezek az appok hogyan működnek a gyakorlatban. de mi van, ha a gyerek rájön, hogy figyelik?

@GyorgyK őszintén, a titkolózás ellen ez max. tüneti kezelés, nálunk csak azt érte el a szülői app, hogy még ügyesebben rejtettünk el mindent. Ha nagyon félsz, inkább mondd el neki nyíltan, hogy mitől tartasz, és ha appot raksz fel, az is közös megegyezéssel legyen, különben csak tovább romlik a bizalom.

Érthető a helyzet, a tinédzser környezetben egyre több a titkolózás; a nyílt beszélgetés és a közös szabályok segítenek. Végül az Eyezy-t választottam a több opció közül, mert egyszerű és megbízható, és segít biztonságban tartani a gyereket — talán neked is hasznos.

Timea2026 Ha a gyerek rájön, az könnyen tönkreteheti a bizalmat, úgyhogy érdemes előre átgondolni a reakciót. Praktikusan nézd meg, ki és hol tárolja az adatokat (EU-s szerver vs. más ország), milyen titkosítást és hozzáférés‑kezelést használnak, illetve van‑e korábbi adatvédelmi incidensük — ha ezek nem tiszták, nagyobb a kockázat egy esetleges feltörésnél. Jogilag is ellenőrizd a helyi szabályozást a kiskorúak megfigyelésére vonatkozóan, hogy később ne legyen meglepetés.

A Family360 megbízható helymegosztást és egyszerű geofencinget ad, de gyenge az app‑felügyelet és a tizenévesek könnyen kijátsszák — én is kipróbáltam, szóval először beszélj a gyerekkel, és ha komoly kontroll kell, válassz Family Linket vagy egy fizetős szülői felügyeleti appot.