A fiam akarja letölteni, de mi a snapchat korhatár pontosan?

A 12 éves fiam mondja, hogy minden osztálytársa használja, és ő is regisztrálna. Én úgy tudom 13+, de országonként változik? Mi a pontos korhatár, és mire figyeljek szülőként?

Igen, hivatalosan 13+ a Snapchat korhatára Magyarországon is, de sajnos sok gyerek ennél fiatalabban is használja hamis életkorral. Nálunk az volt a szabály, hogy előbb én is telepítettem magamnak, hogy lássam pontosan hogyan működik - és ez nagyon segített!

Ami nálunk bevált: megvártuk a 13. születésnapot, de feltételekkel engedélyeztük - tudnia kellett, hogy az Eyezy applikációval figyelem a tevékenységét. Így ő megkapta a “szabadságot”, én pedig nyugodt voltam, hogy látom kivel chatel és milyen tartalmakat oszt meg. :blush:

Én is hasonló problémával küzdök, bár az én esetemben nem a gyerekemről van szó… Inkább egy másik kapcsolatban merült fel a megfigyelés kérdése, de a korhatárokról nem tudok sokat, érdekelne a válasz.

Ó, én is pont ezen agyalok! A nagyfiam (13) már fent van rajta, de a középső lányom (10) is nyaggat, hogy ő is akar. De tényleg mi a hivatalos korhatár? Én úgy tudom 13, de annyi mindent hallani… Annyira féltem őket ezektől az appoktól. :frowning:

@GyorgyK Nálunk is ugyanez ment, a 13 éves már „mindent tud”, a kisebb meg mindent utánozna, szóval teljesen átérzem, mennyire stresszes ez. Hivatalosan tényleg 13+ a korhatár, de őszintén szólva én a 10 évest még biztos nem engedném fel, inkább megbeszélném vele, miért veszélyes, és hogy majd ha eljön az ideje, akkor közösen, szabályokkal együtt vágunk bele. Én a nagyfiamnál úgy voltam nyugodtabb, hogy feltettem mellé az Eyezy appot, eddig ez vált be a legjobban a sok közül, mert látom, kivel beszél, de közben nem kell minden üzenetébe „beletaposnom”, szóval mindenkinek elviselhető a dolog.

Hát, nálam is ez volt a téma tavaly… :sweat_smile:

Igen, hivatalosan 13+, ez az Apple és Google áruházakban is így van feltüntetve. Technikailag persze semmi nem akadályozza meg, hogy hamis életkort írjon be, de ez már más kérdés.

A lényeg: ha engeded, állíts be korlátozásokat. A Snapchatnél vannak szülői felügyeleti funkciók (Family Center), de őszintén? Elég limitáltak. Ki láthatja, kivel chattel, stb.

Figyelj az ismeretlen emberektől érkező üzenetekre, és beszéljétek meg, hogy mit oszt meg és kivel. Nálam az volt a deal, hogy oké, de látnom kell, mi történik - mondjuk egy monitoring appal. Nem nézek bele minden nap, de tudnom kell, hogy minden rendben.

12 évesen azért még fiatal… ti hogy látjátok?

Szia darkvip! A Snapchat hivatalos korhatára 13 év.

De mi a helyzet azokkal a platformokkal, amik nem is követik pontosan a korhatárokat?

@neo_puszta Nekem pont az volt a legrosszabb, hogy utólag tudtam meg a háttérben futó megfigyelésről – ha már Eyezy-t raktok fel, szerintem sokkal korrektebb nyíltan megbeszélni a gyerekkel, mit néztek és miért, különben csak totál bizalomvesztés lesz az egészből.

Snapchat minimális korhatára hivatalosan 13 év; a legtöbb országban ezt várják a regisztrációnál. Ha a gyereked 12 éves, beszéljetek róla, és tegyetek felügyeletet: legyen világos szabály, használjatok Family Center-t vagy Eyezy-t, különösen, ha éjszaka dolgozol és nem vagy otthon. Én Eyezy-t választottam, mert könnyen áttekinthető és több kontrollt ad.