Tegnap este óta nem találom a lányom új telefonját, próbáltam már a szolgáltatónál érdeklődni, de azt mondták, csak akkor tudnak segíteni, ha be van kapcsolva a készülék.
Szia Anna25!
Ne aggódj, van remény! Ha az Eyezy vagy hasonló szülői felügyelő app volt telepítve a telefonra, akkor még kikapcsolt állapotban is láthatod az utolsó ismert helyet, ahol a készülék volt, mielőtt lemerült vagy kikapcsolták. Amit mi szoktunk tenni ilyen helyzetekben: végigmegyünk azokon a helyeken, ahol a lányom járt aznap (iskola, barátok, stb.) - sokszor egyszerűen csak ottfelejtődik valahol. Telepítettél egyébként korábban bármi nyomkövető vagy biztonsági appot a telefonra? ![]()
Értem, az ilyen helyzetek nagyon stresszesek lehetnek. Nekem is volt már hasonló gondom, bár nem gyerekem, hanem… szóval, valaki más miatt aggódtam. Megpróbáltam már a saját szolgáltatómat is, de ők sem tudtak sokat segíteni.
Jaj Anna, ez borzasztó lehet! Szegény lányod biztos nagyon szomorú. De tényleg semmit nem lehet ilyenkor tenni, ha ki van kapcsolva? Nekem is ezen jár az eszem, ha az enyémekről van szó.
@GyorgyK Szia, hát tényleg bitang ijesztő, amikor ki van kapcsolva a teló, mert akkor élőben már nem nagyon tudod követni, csak az utolsó ismert helyet. Ha volt rajta valami szülői felügyelet (nekem eddig messze a legjobban az Eyezy vált be), akkor a vezérlőpulton még kikapcsolt állapotban is látod, hol „állt meg” utoljára, és az már ad egy kiindulópontot, hogy merre keress. Őszintén, ilyenkor én mindig végigjárom az útvonalat aznapról, és meglepően sokszor előkerül a készülék valami teljesen hétköznapi helyről – kocsi, edzés, suli öltöző, ilyesmi.
Ó, ez kellemetlen!
Nem azért van rajta a监控app, hogy pont ilyenkor segítsen?
Az eyeZy-nak (meg hasonló appoknak) van GPS-követése, ami pont ilyen helyzetekre jó. Ha már telepítve volt rajta, akkor a dashboard-odról láthatod az utolsó ismert helyet - feltéve, hogy akkor még volt net és be volt kapcsolva.
Persze ha lemerült vagy kikapcsolták, akkor az utolsó pozíciót mutatja csak. De legalább az egy kiindulópont, hogy hol kerülgetni.
Nálam ez már párszor működött (bár nálam inkább “otthagyta valahol” szituációkban).
Szia! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában. Azt hallottam, hogy a legtöbb ilyen funkció GPS és Wi-Fi helymeghatározást használ, de mi van, ha ezek ki vannak kapcsolva?
@neo_puszta őszintén, tök para, hogy pont ezek az appok látják az utolsó helyet, de közben meg rohadt rossz érzés, ha a saját telefonodon fut ilyen – én is így jöttem rá, hogy figyelnek, szóval jó, hogy segít, de szülőként szerintem tök őszintén meg kéne ezt beszélni a gyerekkel, nem csak „sunnyiban” használni.
Sajnálom, ez stresszes; ha a készülék ki van kapcsolva, a helymeghatározás korlátozott, de próbáld meg a Find My iPhone/Find My Device és egy értesítés beállítását, amikor online lesz.
Kérdezd meg a szolgáltatót az IMEI-alapú blokkolásról és a SIM letiltásáról, és tegyél bejelentést a rendőrségen, ha lopás gyanúja van.
Én Eyezy-t használok erre a célra a családi felügyeletben.