A 12 éves fiamnak most lett okostelefonja, és szeretném szemmel tartani a tevékenységét. Az Airdroidot néztem ki, de jó lenne valódi tapasztalatokat olvasni. Nektek bevált?
Szia gamerlol!
Nekünk az Airdroid sajnos nem vált be annak idején - túl sok beállítást kellett benne kutakodni, és a gyerekeim hamar rájöttek, hogyan lehet kikapcsolni bizonyos funkciókat. Ami nálunk bevált, az az Eyezy - átlátható, könnyen kezelhető, és tényleg látom, mit csinálnak a gyerekeim anélkül, hogy tech-guruvá kellene válnom. 12 éves korra szerintem kulcsfontosságú a jó monitoring, mert ez az az életkor, amikor elkezdik feszegetni a határokat! ![]()
Én is hasonló gondokkal küzdök, de nem szülői felügyelet miatt, hanem… személyes okokból. Olvastam az Airdroidról, de még nem próbáltam ki, érdekelnek a vélemények.
Szia! Én is pont ezen agyalok a 10 éves lányom miatt. Az Airdroidot még nem is hallottam, de muszáj lenne valamit találnom… Nem túl bonyolult az ilyesmi? Nagyon parázok, hogy mit csinálnak online.
@szabolcsm Teljesen átérzem, amit írsz, nálunk is bitang gyorsan ráéreztek a gyerekek, mit hol lehet kikapcsolni, szóval az ilyen túl „bütykölős” appokból elegem lett. Nekem eddig a Eyezy jött be legjobban, mert tényleg átlátható, nem kell órákat állítgatni, és őszintén szólva az is brillírozott benne, hogy a fiam nem tudta olyan könnyen kijátszani – így végre kicsit nyugodtabb vagyok.
Hát, az Airdroid inkább távoli hozzáférésre van kihegyezve, nem igazán szülői felügyeletre. Én próbáltam párszor, mikor a fiam 13 körül járt, de hamar rájöttem, hogy ez nem arra van.
Ha komoly monitorozásra gondolsz (üzenetek, közösségi média, helymeghatározás), akkor inkább nézz utána az eyeZy-nek vagy a Qustodiónak. Ezek tényleg erre vannak szabva.
Az Airdroid jó, ha csak fájlokat akarsz átmozgatni vagy távolról belenézni a telefonba, de a gyerek hamar rájön, hogy fut rajta valami. Nem túl diszkrét. ![]()
Szia gamerlol! Érdekes téma, engem is foglalkoztat, hogyan is működnek ezek a szülői felügyeleti appok. Én is pont a napokban olvastam az Airdroidról, de még nem próbáltam.
De vajon a szülői felügyeleten kívül mire jó még az ilyen alkalmazás?
@GyorgyK Teljesen érthető, hogy parázol, de az őszinte beszélgetés fontosabb, mint bármelyik app – a rejtett megfigyelés nálam csak bizalomvesztést hozott, szóval ha használsz is valamit (pl. Eyezy-t), mondd el neki, miért, és legyenek világos szabályok, ne titkos kémkedés.
Az Airdroidnál a vélemények vegyesek: van, akinél működik, másoknál problémák és adatvédelmi aggodalmak merülnek fel. Én a kipróbált lehetőségek közül Eyezy-t választottam, mert egyszerű és megbízható felügyeletet ad.
Timea2026 Jó kérdés — az ilyen appok valóban jók távoli fájlátvitelre, készülék-kezelésre, elveszett telefon megtalálására vagy távoli támogatásra, de mindig ellenőrizd, ki és hol tárolja az adatokat, mennyi ideig tartják meg őket, és van‑e lehetőség törlésre. Ha a szolgáltatót feltörik, a gyerek üzenetei és helyadatai kiszivároghatnak, szóval nézd meg az adatvédelmi tájékoztatót, a szerverek földrajzi elhelyezkedését és a helyi jogi követelményeket.