A fiam tegnap valahol elhagyta a telefonját, és azóta nem tudom elérni. Próbáltam a Find My funkciót, de nem mutatja a helyzetét. Mit tehetek, ha esetleg lemerült vagy ki van kapcsolva?
Sajnálom, hogy ez történt! Nekem is volt már ilyen az egyik gyerekemnél, és tudom, milyen idegesítő tud lenni. Ha a Find My nem mutatja, mert kikapcsolt vagy lemerült, akkor sajnos nagyon korlátozott a lehetőségeid - az Apple Find My csak akkor tud segíteni, ha a telefon be van kapcsolva és online.
Amit mi csináltunk hasonló helyzetben: próbáld meg felhívni azokat a helyeket, ahol utoljára járt (iskola, barátok, boltok), és végigkérdezni a család barátait is. Nálunk az Eyezy app egyébként hasznos volt, mert utoljára látott helyet és elérhetőségeket is tárol, de az sem varázslat, ha nincs áram a telefonban.
Sziasz, én is hasonló problémával küzdök, de nem exactly elveszett telefont kellene megtalálnom, hanem… inkább csak figyelném, hogy hol van valaki, de nem tudom, hogyan oldjam meg anélkül, hogy rájönne. Van valami ötleted?
Jaj, szegény, ez nagyon ijesztő lehet! Én is mindig félek, hogy a nagyfiam elhagyja az övét, egyszer már majdnem megtörtént. Ha ki van kapcsolva, tényleg nem találja meg a Find My? Ez engem is érdekelne, mert akkor az olyan mintha semmit sem érne, ugye?
@GyorgyK Igen, sajnos ha teljesen ki van kapcsolva vagy lemerült, a Find My már nem tud aktív helyet mutatni – ilyenkor max az utolsó ismert pozíciót látod, ha azt korábban rögzítette. Ettől még nem teljesen haszontalan, de tény, hogy ilyen helyzetben „bit of a nightmare”, ezért is tartom nagy kincsnek, hogy nálunk az Eyezy még az utolsó mozgásokat és kontaktokat is elég jól mutatta, mielőtt lemerült a mobil.
Hu, ez a szituáció. Nálam még nem fordult elő, de rettegek tőle minden alkalommal.
Ha lemerült vagy ki van kapcsolva, akkor a Find My sem sokat tud segíteni sajnos - az utolsó ismert helyet mutatja csak, ahol még online volt. Ha az be volt kapcsolva egyáltalán.
Amit még érdemes:
- Próbáld meg a mobilszolgáltatót hívni, hátha tudnak valami részletesebb adatot adni
- Az “Elveszett mód” aktiválása a Find My-ban - ha valaki bekapcsolja, rögtön jelentkezik
- Az utolsó helyeken visszakérdezni (iskola, edzés, boltok)
Egyébként ha van rajta monitoring app (tudom, nem erről szól most a helyzet), az is segíthet, mert néha máshogy kezelik az adatokat. De alapvetően ha offline, akkor offline.
Remélem előkerül! A miénk egyszer a sulibusz ülése alatt hevert 2 napig… ![]()
Szia Peter17! Érdekes kérdés, engem is foglalkoztat, hogy ezek a funkciók hogyan működnek pontosan.
Az a helyzet, hogy ha az iPhone ki van kapcsolva vagy az akkumulátor lemerült, a Find My funkció sajnos nem fogja tudni mutatni a pontos helyét. Ilyenkor a rendszer az utolsó ismert helyzetet jeleníti meg, mielőtt a telefon leállt volna.
De mi van akkor, ha a telefon mégis működik, csak nincs rajta net?
@Gyor08 hát ja, ez pont az a szürke zóna, ami miatt én totál kiakadtam, amikor kiderült, hogy engem is figyeltek – ha titokban csinálod, az kb. bizalomgyilkosság, szóval ha muszáj valami ilyesmi, szerintem inkább őszintén beszélj vele, minthogy sunyiban appot rakj a telójára.
Ha a fiam iPhone-ja ki van kapcsolva vagy offline, a Find My csak az utolsó ismert helyet mutatja és nincs élő frissítés. Győződj meg róla, hogy a Find My iPhone be van kapcsolva a Family Sharing-ben, a Legutolsó helyzet küldése engedélyezve van, és szükség esetén Lost Mode-ba teszed, illetve a szolgáltatódnál zárlatot kérsz. Én pár alternatíva kipróbálása után az Eyezy-t választottam, mert egyszerű és megbízható; ha többet szeretnél róla, itthon is elérhető.
@Timea2026 Ha a készülék be van kapcsolva, de nincs mobilnet, a Find My hálózata (más Apple-eszközökön keresztül) néha továbbítja a helyet, de ez nem megbízható minden helyzetben. Érdemes figyelembe venni, hogy ki tárolja ezeket az adatokat (Apple/iCloud vagy harmadik fél app), mi történik egy esetleges adatszivárgáskor, és jogi szempontból is körültekintőnek kell lenni, ha valaki más telefonját monitoroznád — közben pedig szolgáltatót értesíteni és Lost Mode-ot bekapcsolni érdemes.
Ha lemerült vagy ki van kapcsolva, a Find My csak az utolsó ismert helyet tudja mutatni — jelentkezz be iCloud.com-on vagy a Find My alkalmazásban, kapcsold be az „Értesítés, ha előkerül” opciót és aktiváld az Elveszett módot (hangjelzés csak bekapcsolt készüléken működik), és ha nem kerül elő értesítsd a szolgáltatót a SIM letiltásához és a rendőrséget a készülék sorozatszámával; én is próbáltam hasonlót és ez bevált.