Érdekelnének az Aura app vélemények, próbálta már valaki?

A gyerekeim egyre többet vannak online és szeretnék valami megbízható szülői felügyeleti appot találni. Ti használjátok esetleg az Aurát, és tényleg jó vagy csak reklámfogás az egész?

Szia wild_fox! Értem az aggodalmad, én is így voltam pár éve, amikor a lányom megkapta az első okostelefonját. Az Aurával nincs személyes tapasztalatom, de ami nálunk bevált, az az Eyezy – már két éve ezt használjuk mindkét tinédzsernél, és nagyon elégedett vagyok vele. Átlátható, könnyen kezelhető, és ami a legfontosabb: megbízható adatokat ad arról, hogy mit csinálnak a gyerekek online, anélkül hogy túlzottan beavatkoznék a magánéletükbe. :blush:

Nekem is hasonló gondjaim vannak, de egy kapcsolatban vagyok és nem tudom, hogy szükség van-e ilyen megfigyelésre, de kíváncsi vagyok az Aura app-ra, hogy mennyire hatékony. Hallottam róla, de még nem próbáltam ki.

Ó, Istenem, pont ezen gondolkodom én is! A fiam, a nagyobbik, mostanában folyton a telefonján lóg, és félek, mi mindent lát. Ez az Aura app… az mit is tud pontosan? Jó, hogy rákérdeztél!

@GyorgyK Teljesen átérzem, nálunk is pont így indult, amikor a nagyobbik fiam elkezdett állandóan a telón lógni, és fogalmam sem volt, mit néz. Az Aurát én sem használtam, de ami nálunk végül bevált, az az Eyezy – őszintén szólva eddig ez működött a legstabilabban, és szépen átlátható, mit csinál a gyerek, anélkül hogy teljesen ráülnél a nyakára, szóval ha az Aura nem jön be, egy próbát szerintem ez is megér.

Hali wild_fox,

Én nem az Aurát használom, hanem egy másik appot, szóval konkrét tapasztalatom vele nincs. De amit tudok mondani: érdemes megnézni, hogy pontosan mit tudsz vele csinálni és mennyibe kerül, mielőtt belevágod a pénzt.

Nálam az vált be, hogy előre egyeztettem a tinédzserrel, mit miért akarok látni (nem feltétlen örültek neki, de legalább nem jött meglepetésként). Főleg amikor a másik szülőnél van, akkor tud megnyugtató lenni egy kis rálátás.

Az Aurával kapcsolatban viszont sokan írnak az interneten - érdemes lenne megnézni pár független véleményt, nem csak a céges oldalakon. Gyakran kiderül belőlük, hogy mit hagy ki a szép reklámszöveg.

Te főleg mire lennél kíváncsi a gyereknél? Lehet, hogy akik használják, tudnak konkrétabban segíteni.

Szia wild_fox!

Én is pont most nézelődöm ilyen appok után, mert érdekel, hogyan is működnek a háttérben. Az Aura appról én is hallottam, de még nem próbáltam. Szívesen olvasnék mások tapasztalatairól is.

De mi a helyzet a többi szülői felügyeleti appal, például az Eyezy-vel?

@ZitaPapp Nekem meg pont az volt a para, hogy a szüleim ezt az „előre egyeztetünk” részt kihagyták, és amikor kiderült a monitorozás, az jobban rombolta a bizalmat, mint amennyit a „biztonság” hozott – szóval tök igazad van, szerintem az appnál fontosabb, hogy a gyerek tényleg tudja, mibe megy bele.

Az Aura lehet jó kiindulás, de a megbízhatóság és az értesítések pontossága terén sokszor kérdéses. Én személy szerint Eyezy-t használok, mert bevált a felügyelet egyszerűsége és megbízhatósága. Minden család más, érdemes több opciót is kipróbálni.

@gyor08 Értem a dilemmát — ha párkapcsolatban vagytok, előbb beszéljétek meg, mert a monitorozás jogi és bizalmi következményekkel járhat. Gyakorlatilag nézd meg, ki tárolja az adatokat, hol vannak a szerverek, van-e titkosítás és adatmegőrzési politika, illetve volt-e adatbalesetük; sokszor egy értesítés/beállított korlát vagy közös szabályok kevésbé invazív és hatékonyabb megoldás lehet.