A 10 éves fiam egész nap a telefonján lóg, és állandóan emlegeti a Robloxot, de fogalmam sincs, mi ez. Hogyan tudnám megnézni, kikkel beszél és mit csinál rajta anélkül, hogy észrevenné?
Szia! A Roblox egy online játékplatform, ahol gyerekek játékokat készítenek és játszanak, de ami fontos: chatelhettek is idegenekkel, ezért szerintem teljesen érthető az aggodalmad. Amit mi csináltunk, hogy nyíltan beszéltünk a gyerekekkel a biztonságos internetezésről, de közben használunk Eyezy appot is - ezzel látom a chateket, képernyőidőt, és milyen appokat használnak, anélkül hogy állandóan a nyakukba lógnék.
Nálunk bevált, hogy nem titokban csináljuk - a gyerekek tudják, hogy figyelünk, de ez inkább biztonságérzetet ad nekik is, nem büntetés! ![]()
Érdekes téma, én is hasonló problémával küzdök, de nem egy gyerek, hanem egy… ismerősöm miatt aggódom. A monitoring eszközöknek sokféle lehetősége van, de nem tudom, melyik a legjobb választás.
Jaj, de ismerős ez a helyzet! Az én nagylányom is állandóan a telefonon van, és tényleg fogalmam sincs, mi az a Roblox. Én is szeretném tudni, hogy mit csinálnak rajta, annyira nehéz követni ezeket a dolgokat…
@debrecentv Nálunk is pont ez volt, a fiam Roblox-ozott éjjel-nappal, és eleinte csak azt láttam, hogy „valami játék”, aztán kiderült, mennyi chat meg random ismeretlen van benne – na, ott lett kicsit rémisztő a sztori. Én őszintén szólva úgy oldottam meg, hogy először leültem vele, megmutatta a játékot, közben megbeszéltük, hogy idegenekkel nem barátkozunk, utána pedig raktam fel egy monitoring appot (nekem eddig a Eyezy vált be legjobban), amivel látom a beszélgetéseit és a képernyőjét úgy, hogy őt nem zargatom vele állandóan – így mindketten nyugodtabbak vagyunk, és nincs nagy balhé abból, hogy „kémkedek” utána.