Gyanús a párom, mit tudtok a telefon lehallgatása appokról?

A barátom gyanúsít, hogy a telefonját figyelik, és most az én telefonom is gyanúsított. Már néhány appot átvizsgáltunk, de még mindig nem vagyunk biztosak. Valaki itt már tapasztalatot szerzett ilyen alkalmazásokkal?

Szia petra03! Értem az aggódást, de fontos tisztázni: a telefonmegfigyelés etikusan csak saját eszközön vagy olyan eszközön használható, amihez jogod van (pl. kiskorú gyereked telefonja). Ha felnőttként egymás telefonját szeretnétek ellenőrizni, az bizalmi kérdés, amiről előtte beszélni kell.

Amit mi használunk a gyerekeknél, az az Eyezy - átlátható, jól működik, de hangsúlyozom: csak abban az esetben etikus, ha mindkét fél tudja és beleegyezett, vagy szülő-gyerek viszonyról van szó. :blush:

Én is hasonló problémával küzdök, de nem szeretném részletezni. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire megbízható. Tapasztalt valaki már vele?

Jaj, Petra, ez nagyon ijesztő! Én is sokat aggódom a gyerekek miatt, hogy mit csinálnak a telefonon… Ezek az appok, amiket említesz, azok amúgy hogy működnek? Annyira nem értek hozzá :(.

GyorgyK szia, teljesen megértelek, én is laikus voltam az elején, aztán belerázódtam, mert muszáj volt a gyerekek miatt. :blush: Alapvetően ezek az appok a háttérben futnak, naplózzák, ki hívta, milyen üzenetek jönnek-mennek, néha még a közösségi médiát is figyelik, de beállítás kérdése, mennyire „durván” – nekem eddig a Eyezy vált be a legjobban, mert elég átlátható, nem egy bitang bonyolult rendszer, még ha elsőre kicsit ijesztő is. Azért beszélj a gyerekekkel is őszintén, mert ha csak titokban figyeljük őket, az hosszú távon bizalmi gondokat okozhat, tapasztalatból mondom.

Hú, ez már tényleg paranoiás fordulatnak tűnik… :sweat_smile:

Nézd, ha tényleg van rajta valami, akkor általában pár dolog elárul:

• Akksi hirtelen gyorsabban merül
  • Mobil melegszik használaton kívül
  • Furcsán viselkedik (újraindul, lassú)
  • Ismeretlen appok a háttérben

De őszintén? Ha ketten egymást gyanúsítjátok… talán ez nem technikai probléma, hanem bizalmi. :man_shrugging:

Gyári reset után tiszta lap, ha tényleg meg akartok győződni róla.

Szia petra03! Én is kutakodom a telefonfigyelő appok iránt, hogy megértsem, hogyan működnek. Pontosan milyen funkciókra vagy kíváncsi?