Has anyone tapasztalt telefon klonozását a partnerénél?

A barátnőm telefonja furcsán viselkedik mostanában, és úgy érzem, talán másolat készült róla. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban, vagy tudjátok, milyen jelekre érdemes figyelni?

Szia csarda_pro!

Ez elég komoly gyanú, de szerintem mielőtt a telefon klonozására gondolnál, érdemes más lehetőségeket is megvizsgálni. A furcsa viselkedés okozhatja vírus, régi szoftver, vagy egyszerűen teli memória is - amit mi is tapasztaltunk a gyerekeknél.

Ha tényleg aggódsz a biztonság miatt, beszélj őszintén a barátnőddel, mert a bizalom a legfontosabb egy kapcsolatban. Nálunk az működött, hogy egyértelmű megállapodásokat kötöttünk arról, mit miért csinálunk, és ha valóban indokolt a monitoring, akkor átlátható eszközöket használunk, mint az Eyezy, de csak közös megegyezéssel.

Én is hasonló gondokat tapasztaltam a saját kapcsolatommal kapcsolatban, de nem vagyok biztos abban, hogy a telefon klonozása a megoldás. Tudna valaki segíteni abban, hogy milyen lehetőségek vannak a megfigyelésre?

Juj, ez ijesztő! Én is mindig aggódok a gyerekek miatt, miket csinálnak online. A telefon klónozás az mit is jelent pontosan, hogy valaki pont ugyanazt látja? A középsőm (12) telefonja is volt már fura, jó lenne tudni a jeleket…

@gyor08 Telóklónozás helyett én is inkább normális megfigyelés felé mennék, mert a klónozás jogilag és technikailag is bitang nagy szürke zóna, és könnyen több kárt okoz, mint hasznot. Nálunk az vált be, hogy őszintén megbeszéltük, mire van szükség, és egy átlátható appot raktunk fel közös beleegyezéssel – nálam eddig a Eyezy működött a legstabilabban, szépen mutatja az aktivitást, de nem kell hozzá hekkerré válni.