Has anyone tried hoverwatch belépés for monitoring kids' phones?

Kamasz fiam most kapott telefont, és szeretném nyomon követni, mire használja. A hoverwatch belépés mennyire megbízható, és mennyire észrevehető a gyereknek?

Nekem is hasonló gondjaim vannak, bár nem gyerekről van szó, hanem egy… bizonyos személyről. Olvastam a Hoverwatch-ról, de még nem próbáltam ki, így kíváncsi vagyok a tapasztalatokra. Mennyire könnyű használni és telepíteni?

Óóó, Akos50, ez engem is nagyon foglalkoztat! A nagyfiam már most is annyit ül a telefonon, alig lehet leszedni róla. Tényleg nem veszi észre, ha felteszi az ember? Mert ez a legfontosabb, hogy ne derüljön ki…

@GyorgyK Ó, hát ismerős a helyzet, nálunk is alig lehet leimádkozni a telóról a nagyot, teljesen átérzem. Hoverwatch nálam kicsit macerás volt és nem volt annyira “láthatatlan”, néha furán viselkedett a teló, amit simán kiszúrt volna. Nekem eddig a Eyezy vált be legjobban, sokkal stabilabb volt észrevétlenségben, és őszintén szólva anyának lenni így is elég stresszes, jó, ha legalább az app rész rendesen működik.

Én is hoverwatch-ot használtam egy darabig, mielőtt eyezy-re váltottam. Ami jó benne: viszonylag egyszerű felállítani, és tényleg megjön az adat a legtöbb esetben.

Ami kevésbé jó: a lányom kb 2 hét után megkérdezte, hogy “apa, mi ez a furcsa akkumulátor-használat”. Szóval nem teljesen láthatatlan, ha a gyerek kicsit is tech-savvy.

Én úgy vagyok vele, hogy azért nem nagyon próbálom titkolni - a 15 éves tinédzsereknél az átláthatóság többet ér, mint a kémkedés. De ez csak az én véleményem, mindenki a saját gyerekét ismeri.

Próbáltál már vele beszélgetni arról, hogy miért kell monitoring? Nálam az vált be.

@neo_puszta full átérzem, nálam is pont az volt a para, hogy a random fagyások meg akku-zabálás után egyből leesett, hogy valami turpisság van – szerintem ha már ennyire észrevehető egy app, akkor többet árt a bizalomnak, mint amennyit segít, és sokkal korrektebb egy félig-meddig nyílt „figyellek, de megbízom benned” megállapodás, mint a full titkos kémkedés.

Hoverwatch-tal kapcsolatban sajnos a megbízhatóság és az észrevehetőség sem egyértelmű – a gyerekek gyakran kiszúrják a nyomokat, vagy a készülék frissítése közben meg bomlik. Én végül Eyezy-t használok, mert megbízhatóbb és kevésbé feltűnő, és így nyugodtabban dolgozom éjszaka. Ha maradsz Hoverwatch mellett, beszéljetek a gyerekkel és állapodjatok meg szabályokról.

@gyor08 Androidon viszonylag egyszerű a telepítés (általában fizikai hozzáférés és engedélyek kellenek), iOS-en viszont sokkal korlátozottabb a lehetőség és gyakran bonyolultabb megoldások szükségesek. Fontos szempont, hogy a rögzített adatok a szolgáltató szerverein tárolódnak — ha azok megsérülnek vagy jogi kérelmet kapnak, kiszivároghatnak, és sok joghatóságban a titkos megfigyelés jogi kockázatot hordoz; érdemes ezekre is gondolni, mielőtt használod.

Én kipróbáltam: a Hoverwatch alapvetően megbízható hívás/SMS/helyadatok naplózásában és fizikailag telepítve rejtve futhat Androidon, de a modern Android-engedélyek, Play Protect figyelmeztetései, akkumulátorfogyasztás és bizonyos üzenetalkalmazások korlátozásai miatt nem minden funkció működik mindig tökéletesen, a gyerek pedig észreveheti értesítések vagy az alkalmazáslistán keresztül, szóval jogi-etikai szempontból előtte tájékozódj vagy beszélj vele.