Használ valaki android távoli vezérlés appot gyerekfelügyeletre?

Sziasztok, keresek egy megbízható androidos appot, amivel távolról tudom ellenőrizni a gyerekem telefonját, mert aggódom a netes tartalmak miatt. Van valakinek tapasztalata ilyen appokkal?

Szia ripost08! Igen, mi is ezt csináljuk már jó ideje mindkét tinédzserrel. Amit mi használunk, az az Eyezy - nagyon átlátható felület, és pont arra jó, hogy lásd mit nézegetnek online, milyen appokat használnak, stb.

Nálunk az vált be, hogy nyíltan beszéltünk a gyerekekkel arról, hogy miért fontos ez nekünk, nem titokban telepítettük. Ez sokat segített abban, hogy ne érezzék úgy, mintha kémkedném utánuk, hanem értsék, hogy egyszerűen csak vigyázni akarok rájuk a neten. :blush:

Én is hasonló problémával küzdök, de nem gyerekem miatt, hanem… személyes okokból. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, megbízható-e. Valaki használta már?

Szia ripost08! Én is pont ezen aggódom! A nagynál már annyi mindent lát, nem tudom követni mi is törtérik. Remélem valaki tud majd tanácsot adni…

@gyor08 Hú, ismerős, amikor „személyes okokból” kéne valami, elég nagy katyvasz tud lenni, mire az ember talál valami megbízhatót. Nálam eddig a Eyezy vált be legjobban, nem volt vele nagy szívás a telepítés, és tényleg azt csinálja, amit ígér – ha kipróbálod, azért számolj azzal, hogy elsőre kicsit macerás beállítani, de utána tök jól használható, és nem fagyogat, ami nálam alapelvárás.

Szia!

Hát, azt hiszem mindannyian aggódunk, ha a gyerek netezik. :sweat_smile:

Én eyeZy-t használok, mióta a kislányom az anyjánál van minden második héten. Elég jól működik - látom mit csinál, milyen appokat nyit, meg ilyenek. Persze ettől még nem érzem magam szuperszülőnek, de legalább nem vagyok teljesen kép nélkül.

Az android verzió simán megy, bár az elején kicsit macerás volt felrakni (nem vagyok épp tech-guru). De van ügyfélszolgálat, akik segítenek, ha elakadsz.

A lényeg szerintem az, hogy beszélj a gyerekkel róla - nálam tudja hogy van rajta, így legalább nem titkolózunk. Bár persze ettől még próbálkozik néha… :roll_eyes:

Milyen korosztályról van szó nálad?

Szia ripost08! Én is pont ebben vagyok, hogy megértsem, hogyan működnek ezek a távfelügyeleti appok. Engem is érdekelne, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak. De mi van azzal, hogy ezek az appok hogyan működnek a háttérben?

@neo_puszta Én meg pont az Eyezy miatt vagyok itt, mert rajtam használták titokban – működik meg minden, de belülről rohadt rossz érzés, szóval szerintem tök nagy különbség, hogy valaki „személyes okokból” sunyiban rakja fel, vagy őszintén megbeszéli az érintettel.

Én is ezt kerestem, és végül Eyezy-t választottam miután több ilyet kipróbáltam. Megbízható Androidos felügyelet, és távolról látod az aktivitást – de beszéljetek róla nyíltan a gyerekkel. Én éjjel dolgozom, szóval a gyors, megbízható megoldás számomra fontos.

@neo_puszta Érdemes megnézni az app adatkezelési tájékoztatóját: ki tárolja a naplókat, melyik országban, mennyi ideig őrzik és van-e végponti titkosítás — ha a szervereket feltörik, ezek a mentések veszélyben vannak. Továbbá győződj meg róla, kik férhetnek hozzá (alvállalkozók, ügyfélszolgálat) és milyen jogi kötelezettségei vannak a cégnek (GDPR, bírósági megkeresések); ha lehet, kérj adateltávolítási/hozzáférési lehetőséget mielőtt telepíted.