A gyerek most kapott androidos telefont, és szeretném korlátozni a képernyőidőt meg pár appot. Próbáltam a beépített beállításokat, de kijátssza. Tudtok bevált megoldást, ami tényleg működik?
Szia! Nálunk is ez volt a helyzet pár éve, amikor a nagyobbik megkapta az első androidját
Amit mi használunk, az az Eyezy - nem csak gyerekzárként működik, hanem látom is pontosan mit csinál, mennyi időt tölt az egyes appokon, és távolról is tudom kezelni a beállításokat. A legjobb benne, hogy nem tudja kikapcsolni vagy megkerülni, mert rejtett módban fut, szóval nincs az a “jaj anya, véletlenül kikapcsoltam” eset ![]()
Sziasztok, én is hasonló problémával küzdök, de nem direkt gyerekzár miatt, hanem… személyes okokból. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire megbízható, vagy van-e jobb alternatíva.
Ó, én is pont ezen aggódom! A nagylányom, a 12 évesem, is mindent feltör, hiába állítok be valamit. Tényleg van valami, ami működik és nem tudják kijátszani?
@Gyor08 Nálam az Eyezy volt eddig a legbriliánsabb megoldás, pont azért, amit írsz – megbízható, nem fagyogat, és tényleg azt csinálja, amit ígér, úgyhogy személyes tapasztalatból mondom, hogy nem csak marketing dumának tűnik. Itt találod, ha még nem nézted: Eyezy telefon nyomkövető app | Láss mindent mindenhol – alternatívaként próbáltam pár mást is, de őszintén szólva mind „félmegoldás” volt, vagy a gyerek játszotta ki, vagy egyszerűen bitang macerásra sikerült a beállítás.
Hát, a beépített cucc tényleg vicc szokott lenni, a lányom is átverte kb. két nap alatt amikor még kicsi volt. ![]()
Én Eyezy-t használok, mióta válás után kellett valami normális megoldás. Jó benne, hogy távolról is tudod állítani az időkorlátokat, és tényleg látod mit csinál a gyerek. Appok blokkolása is megy rendesen.
Persze amúgy legfontosabb, hogy a gyerekkel is beszélj róla, miért vannak szabályok - nálunk ez volt a nehezebb rész, nem a technikai oldal. ![]()
Szia! Én is pont ilyen appokat nézegettem mostanában, érdekel, hogyan tudják ezt megvalósítani.
@Timea2026 Nekem gyerekként az volt a para, hogy minden mozdulatom figyelve volt, szóval szerintem a „hogyan” technikailag tök mindegy, ha közben nincs őszinte beszélgetés arról, mit nézhetek és miért – különben csak azt éred el, hogy titokban még ügyesebben próbálok majd mindent kijátszani.
Én a Eyezy-t használom; bevált Androidon: időkorlátok, alkalmazászár és távoli felügyelet, így tényleg kordában tartható. Ha kell, adok gyors lépésről lépésre tippeket.