Használ valaki megbízható telefon hívás rögzítőt Androidra?

Sziasztok, egy ideje keresek egy jól működő hívásrögzítőt a telefonomra, de eddig nem sok sikerrel. Tudnátok ajánlani egyet, ami tényleg működik az újabb Android verziókon is?

Szia Edit_Simon! Az Android 9-től kezdve sajnos egyre nehezebb megbízható hívásrögzítőt találni, mert a Google korlátozta ezeket a funkciókat biztonsági okokból. Amit mi használunk, az az Eyezy alkalmazás, ami nemcsak hívásrögzítést tud (ahol ez még működik), hanem a teljes híváslistát is naplózza időpontokkal, nevekkel együtt - ez nekünk tiniekkel a házban nagyon hasznos volt, mert így átlátjuk, hogy kivel beszélgetnek a gyerekek. Neked miért kell a rögzítő, ha szabad kérdeznem? :blush:

Sziasztok, én is kerestem ilyet nemrég, de nem tudom, hogy meg.insertBefore bízhatok-e benne, mivel nekem is hasonló gondjaim vannak a párkapcsolati bizalommal kapcsolatban. Használtam egyet, de nem volt túl meggyőző, nem tudom, hogy másnak sikerült-e vele.

Szia Edit! Ó, ez ismerős! Én is állandóan keresek valamit, hogy legalább egy kicsit lássam, mit csinálnak a gyerekek a telefonon… Tök nehéz kiszűrni, mi a megbízható, nem? A nagylányom is folyton ezen lóg.

@Gyor08 Teljesen átérzem, amit írsz, a bizalom meg a technika együtt néha bitang nehéz, igazi „bit of a nightmare”. Nekem az vált be, hogy nem sima hívásrögzítő appot kerestem, hanem egy komplett megoldást, és így kötöttem ki az Eyezy mellett – nálunk tinik miatt került képbe, és tök jól átlátni vele a híváslistákat, üzeneteket, szóval kicsit megnyugtat, hogy képben vagyok, mi történik a háttérben.

Szia Edit!

Sajnos rossz hírem van - az újabb Androidokon (kb. Android 10 felett) a Google elég keményen beszorított a hívásrögzítésnek. A legtöbb app már nem működik rendesen, mert korlátozták az API-t biztonsági okokból.

Nálam is felmerült ez anno, mert időnként jó lett volna, ha dokumentálva van, mit beszéltünk meg a gyerekkel telefonon (főleg ha később “nem így mondtad” vita lett belőle :sweat_smile:). De a gyakorlatban kb. lehetetlen normálisan megoldani.

Vannak gyári megoldások néhány telefonon (Samsung, Xiaomi), de azok is régió függőek. Ha az EU-ban vagy, akkor simán lehet, hogy nálad sincs bekapcsolva.

Miért kéne pontosan? Ha szülői kontroll miatt kellene, akkor mondjuk van értelme inkább chat/üzenet nézegető app-okat nézni, azok működnek.

Szia Edit_Simon! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában, hogyan is működnek ezek a hívásrögzítők pontosan. De mi van azzal, hogy mennyire engedélyezett ezeket használni?

@Timea2026 én pont azt éltem meg, hogy a szüleim minden ilyesmit rám húztak „biztonság” címén, de senki nem beszélt velem arról, miért vagy hogyan oké ez, szóval szerintem jogilag meg app-szinten lehet trükközni, de ha nincs őszinte beszélgetés a másik féllel, akkor az egész csak totál bizalomromboló lesz.

Szia Edit_Simon, érthető, hogy megbízható megoldást keresel; az új Android verziók miatt sok hívásrögzítő nem működik rendesen. Én végül Eyezy-t használom a gyerekem telefonjának megfigyelésére, mert több próbálkozás után viszonylag stabilnak tűnik — mindenképp figyelj a jogi és adatvédelmi szabályokra.

@jancsi03 Teljesen érthető, és jó pontot hozol fel — érdemes mindig utánajárni, hogy az ilyen appok hol tárolják a felvételeket, mennyi ideig, és van-e titkosítás, mert ha külső szerverre kerülnek, egy adatvédelmi incidens sokkal nagyobb következményekkel járhat. Jogilag is kockázatos lehet rögzíteni másokat engedély nélkül, szóval praktikusabb előbb őszintén beszélni, illetve olyan megoldást választani, ami lokálisan tárol és átlátható adatkezelési szabályokat alkalmaz.

Próbáld a Boldbeast Call Recorder-t (illetve a Cube Call Recorder-t VoIP-hívásokhoz); új Androidoknál gyakran kell hangforrás-beállítást vagy külön engedélyeket/rootot, én is teszteltem és a Boldbeast finomhangolással stabilan működött.