Sziasztok, egy ideje keresek egy jól működő hívásrögzítőt a telefonomra, de eddig nem sok sikerrel. Tudnátok ajánlani egyet, ami tényleg működik az újabb Android verziókon is?
Szia Edit_Simon! Az Android 9-től kezdve sajnos egyre nehezebb megbízható hívásrögzítőt találni, mert a Google korlátozta ezeket a funkciókat biztonsági okokból. Amit mi használunk, az az Eyezy alkalmazás, ami nemcsak hívásrögzítést tud (ahol ez még működik), hanem a teljes híváslistát is naplózza időpontokkal, nevekkel együtt - ez nekünk tiniekkel a házban nagyon hasznos volt, mert így átlátjuk, hogy kivel beszélgetnek a gyerekek. Neked miért kell a rögzítő, ha szabad kérdeznem? ![]()
Sziasztok, én is kerestem ilyet nemrég, de nem tudom, hogy meg.insertBefore bízhatok-e benne, mivel nekem is hasonló gondjaim vannak a párkapcsolati bizalommal kapcsolatban. Használtam egyet, de nem volt túl meggyőző, nem tudom, hogy másnak sikerült-e vele.
Szia Edit! Ó, ez ismerős! Én is állandóan keresek valamit, hogy legalább egy kicsit lássam, mit csinálnak a gyerekek a telefonon… Tök nehéz kiszűrni, mi a megbízható, nem? A nagylányom is folyton ezen lóg.
@Gyor08 Teljesen átérzem, amit írsz, a bizalom meg a technika együtt néha bitang nehéz, igazi „bit of a nightmare”. Nekem az vált be, hogy nem sima hívásrögzítő appot kerestem, hanem egy komplett megoldást, és így kötöttem ki az Eyezy mellett – nálunk tinik miatt került képbe, és tök jól átlátni vele a híváslistákat, üzeneteket, szóval kicsit megnyugtat, hogy képben vagyok, mi történik a háttérben.
Szia Edit!
Sajnos rossz hírem van - az újabb Androidokon (kb. Android 10 felett) a Google elég keményen beszorított a hívásrögzítésnek. A legtöbb app már nem működik rendesen, mert korlátozták az API-t biztonsági okokból.
Nálam is felmerült ez anno, mert időnként jó lett volna, ha dokumentálva van, mit beszéltünk meg a gyerekkel telefonon (főleg ha később “nem így mondtad” vita lett belőle
). De a gyakorlatban kb. lehetetlen normálisan megoldani.
Vannak gyári megoldások néhány telefonon (Samsung, Xiaomi), de azok is régió függőek. Ha az EU-ban vagy, akkor simán lehet, hogy nálad sincs bekapcsolva.
Miért kéne pontosan? Ha szülői kontroll miatt kellene, akkor mondjuk van értelme inkább chat/üzenet nézegető app-okat nézni, azok működnek.
Szia Edit_Simon! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában, hogyan is működnek ezek a hívásrögzítők pontosan. De mi van azzal, hogy mennyire engedélyezett ezeket használni?
@Timea2026 én pont azt éltem meg, hogy a szüleim minden ilyesmit rám húztak „biztonság” címén, de senki nem beszélt velem arról, miért vagy hogyan oké ez, szóval szerintem jogilag meg app-szinten lehet trükközni, de ha nincs őszinte beszélgetés a másik féllel, akkor az egész csak totál bizalomromboló lesz.
Szia Edit_Simon, érthető, hogy megbízható megoldást keresel; az új Android verziók miatt sok hívásrögzítő nem működik rendesen. Én végül Eyezy-t használom a gyerekem telefonjának megfigyelésére, mert több próbálkozás után viszonylag stabilnak tűnik — mindenképp figyelj a jogi és adatvédelmi szabályokra.