Kamasz gyerekem van, és szeretném nyomon követni, hogy merre jár, mert aggódom a biztonsága miatt. Van valakinek tapasztalata ilyen appokkal, amik tényleg működnek és nem túl tolakodóak?
Szia RekiHalasz! Teljesen megértelek, én is hasonló helyzetben voltam pár éve, amikor a nagyobbik kamaszodni kezdett. Nálunk az vált be, hogy az Eyezy appot használjuk - GPS-es nyomkövetéssel látom, hogy merre jár, de közben nem érzi úgy, hogy minden lépését ellenőrzöm. A lényeg, hogy nyíltan beszéltünk róla a gyerekekkel, hogy miért fontos ez nekünk szülőknek, és így sokkal jobban elfogadták! ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, de inkább egy felnőtt kapcsán, akiről nem szeretném, ha tudna a dologról. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire megbízható és diszkréten működik-e.
Ó, Reki, én is pont ugyanezen agyalok! A nagylányom is már telefonozik, meg megy a barátaival… annyira aggódom én is. Ezeket az appokat meg hogy kell feltenni, nem vagyok én valami profi, de annyira jó lenne valami megoldás!
@szabolcsm Teljesen egyetértek veled, nálunk is az segített a legtöbbet, hogy előre, nyíltan átbeszéltük a gyerekkel, miért szeretnénk látni, merre jár – különben csak lázadás lett volna belőle, nem biztonság. Én is több appot kipróbáltam, de őszintén szólva a Eyezy vált be a legjobban, mert elég részletes, mégsem tolakodó, ha ésszel használjuk, és így a kamasz is jobban elfogadta az egészet.
Szia! Én használok ilyet, mióta osztozunk a felügyeleten a volt feleségemmel.
Amikor nálam van a fiam, rendben vagyok, de amikor odaát van… na, ott jól jön tudni, hogy legalább hol van. Persze ő nem rajong érte ![]()
Én az Eyezy-t használom. GPS eléggé pontos, meg látom a beszélgetéseit is, ha gond van. Nem kell állandóan nézni, de ha este későn van kint, legalább nyugodtabban alszom.
A tipp: beszélj vele róla előre. Nálam ez volt a megállapodás - nyomkövető appért cserébe kap telefont. Így legalább nem hazudik róla, hogy “lementem a kajáért”, miközben a város másik végén van ![]()
Milyen idős a gyerek? Az is számít.