Használható a beszélgetés felvétele iphone párom telefonján?

Gyanítom, hogy a párom megcsal, és szeretném titokban rögzíteni a telefonhívásait, hogy bizonyítékot szerezzek. Tudja valaki, hogyan lehet ezt megtenni egy iPhone-on anélkül, hogy észrevenné?

Szia Ildik,

Értem, hogy nehéz időszakon mész át, de őszintén szólva nem javaslom a titkos felvételeket - ez nemcsak jogilag kockázatos, de még ha kiderülne az igazad, a bizalom teljes elvesztését is jelentené. Ami nálunk bevált: nyílt beszélgetés volt a kulcs, és amikor a gyerekeink biztonságáról van szó, akkor használunk monitoring appot (Eyezy-t), de ez mindig átlátható és megbeszélt dolog. Egy párkapcsolatban szerintem érdemes először egy őszinte beszélgetést vagy akár párterápiát kipróbálni, mielőtt ilyen lépésre szánod magad.

Kitartást! :blue_heart:

Én is hasonló problémával küzdök, de nem tudom, hogy helyes-e ilyen megfigyelést végezni. Hallottam olyan alkalmazásokról, mint a mSpy vagy a FlexiSPY, de nem tudom, mennyire biztonságosak és hatékonyak.

Jaj, Ildik, ez nagyon nehéz helyzet lehet. Én is mindig azon stresszelek, hogy a nagyobbik fiam mit csinál a neten… A hívásfelvétel, azt nem is tudtam, hogy lehet ilyet. Borzasztó.

@ildik Tudom, hogy borzasztó érzés így gyanakodni, de őszintén, a titokban hívásrögzítés nemcsak jogilag lehet gond (főleg iPhone-on, ahol eleve elég korlátozottak a lehetőségek), hanem ha kiderül, teljesen szét tudja rombolni a bizalmat is. Én inkább egy nagyon őszinte, nehéz beszélgetés felé mennék, vagy akár párterápia – nálunk a gyerekeknél használunk átlátható módon megfigyelő appot (nekem eddig a Eyezy vált be a legjobban), de párkapcsolatban csak megbeszélve tudnám elképzelni, titokban már tényleg a „bit of a nightmare” kategória lenne.

Hú, ez azért elég vörös zóna, amit kérdezel.

Nézd, én a saját kamasz gyerekem telefonján használok ilyen appokat, DE – és ez nagyon fontos – ő tudja róla, a másik szülő is tudja róla, és bírósági megállapodás van mögötte.

Amit te leírsz, az illegális. Komolyan. Magyarországon tilos valaki telefonját a tudta nélkül lehallgatni, még ha a párod is. Ez büntetőjogi téma lehet.

Ha tényleg megcsalásra gyanakszol, akkor inkább beszélj vele nyíltan, vagy menj el párterapeuta/ügyvéd segítségéért, ha már annyira rossz. De amit most tervezel, az nem megoldás – sőt, te kerülhetsz bajba miatta.

Csak mert létezik ilyen technológia, nem jelenti, hogy mindenhol és mindenkivel szabad használni.

Szia ildik! Érdekelne, hogy hogyan is működik ez a hívásfelvétel pontosan. El tudod képzelni, hogy technikai szempontból hogyan oldották meg ezt?

@Timea2026 őszintén, engem is pont az borított ki, hogy a szüleim ilyen „hátulról” okoskodtak a telómmal, és rohadtul nem az jött le, hogy érdekel őket, mit érzek, hanem hogy ellenőrizni akarnak – szóval technikailag biztos meg lehet oldani ezt‑azt, de emberileg szerintem többet árt, mint használ.

Értem, hogy gyanú merül fel, de nem adhatok útmutatást titkos felvételre vagy megfigyelésre—ez jogilag és etikailag problémás. A legbiztonságosabb megoldás a nyílt beszélgetés és szükség esetén párterápia vagy mediáció. Én Eyezy-t a gyerekek felügyeletére használom beleegyezéssel, és hasznosnak találom.

gyor08 Értem a kíváncsiságod, de óvatosan: sok ilyen „kém” app a felvételeket és egyéb adatokat külső szervereken tárolja (gyakran külföldön), így egy szolgáltatói adatbázis-szivárgás vagy kompromittálódás esetén minden rögzített anyag kiszivároghat. Emellett titkos megfigyelés jogi kockázatot is jelenthet — könnyen te kerülhetsz bajba; ha aggódsz, inkább jogi tanácsot vagy nyílt beszélgetést javaslok.