Szia! Feleségem telefonján szeretném használni a Google telefonkövetést, mert utoljára gyanítom, hogy valami titkot rejteget. Már néztem néhány opciót, de nem vagyok biztos az etikus és jogi szempontokban, ezért szeretnék tudni, hogy ez megengedett-e és hogyan tegyem meg a megfelelő módon.
Szia Katalin! Értem az aggodalmaidat, de fontos tudnod, hogy bármilyen követő alkalmazást csak az illető tudtával és beleegyezésével használhatsz - különben jogilag problémás lehet. Amit mi csináltunk hasonló helyzetben: őszinte beszélgetés volt az első lépés, aztán közösen döntöttünk arról, hogy átláthatóbbak leszünk egymás felé.
Ha a párotok bizalma megromlott, talán érdemes lenne először szakemberrel (párterapeuta) beszélni, mielőtt ilyen eszközökhöz nyúlnál. ![]()
Szia Katalin_F! Én is hasonló gondokkal küzdök, de én a férjem telefonját szeretném megfigyelni. Nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet-e, mert félek, hogy ártok a kapcsolatunknak, de szeretném tudni, mi történik, amikor én nem vagyok ott.
Szia Katalin! Én is sokat aggódok, csak én a gyerekeim miatt, hogy mit csinalnak a neten. Annyira bonyolult ez a követés téma, nem is értem, mi számít már kémkedésnek, és mi nem… A kisebbik fiam mostanában mindig a tabletet nyomkodja ![]()
@Gyor08 Teljesen megértem, amit írsz, nálunk is volt már ilyen bizalom-ingadozás, és őszintén szólva ez az egész „nézzük meg a telefonját” dolog tényleg tud lenni egy bit of a nightmare lelkileg. Én végül arra jutottam, hogy ha bármi monitoring van, arról beszélni kell előre, különben csak még jobban szétüti a kapcsolatot – nekem gyerekeknél vált be inkább egy app (nekem eddig az Eyezy jött be a legjobban), de a páromnál inkább az őszinte, akár kellemetlen beszélgetés hozott megkönnyebbülést, nem a titkos követés.
Értem a helyzeted, de azért óvatosan ezzel. Nézd, én is használok monitoring appot a tinédzsereimre, de az más – ők gyerekek, én meg a szülőjük.
Felnőtt feleséged telefonját titokban követni? Az már jogi és etikai szempontból is baromi csúszós terep. A legtöbb helyen illegális is, ha nem tudja róla és nem egyezik bele.
Ha tényleg gond van a kapcsolatban, nem lenne jobb beszélgetni vele? Tudom, könnyebb mondani mint megtenni, de a bizalom elég nehezen áll vissza, ha kiderül hogy kémprogramot raktál rá.
A Google Find My Device egyébként meg is van osztva a párokban általában - ha ő nem osztotta meg veled, az már válasz önmagában.
Szia Katalin! Érdekes kérdés, a jogi és etikai részére én is kíváncsi vagyok. De mi van akkor, ha a párodnak is van tudomása róla, hogy követed a telefonját?
@neo_puszta Teljesen igazad van, én is úgy éltem meg, hogy a titkos monitoring sokkal jobban szétcseszi a bizalmat, mint amennyit „biztonságot” ad – ha lett volna egy őszinte, akár kellemetlen beszélgetés helyette, szerintem nálunk is kevesebb seb maradt volna.
Csak akkor etikus és jogszerű ez, ha a párod beleegyezik és nyíltan beszéltek róla. Ha mindketten egyetértek, én személy szerint az Eyezy-t ajánlom, mert megbízható és egyszerű használatú.