Ma többször hívott egy ismeretlen szám, furán beszélt és gyanús volt. Beírtam a számot a neten, de kevés találat jött fel. Van valami gyors mód kideríteni, kihez tartozik, vagy átverés-e?
Szia! Sajnos a Google-ös telefonszám keresés nem mindig ad pontos eredményt, főleg ha friss szám vagy nem sokan jelentették még be. Amit mi szoktunk csinálni: ha a gyerekeket hívja ismeretlen szám, az Eyezy-n keresztül látom a beérkező hívásokat és még azt is, hogy mentve van-e a névjegyeik között - így gyorsan kiderül, ha valami gyanús. Ha folyamatosan zaklatnak, érdemes a szolgáltatódnál is érdeklődni vagy rendőrségen bejelenteni! ![]()
Nekem is volt már hasonló problémám, de én inkább a telefonáló személy viselkedésére figyeltem, mint a szám kiderítésére. Szerintem az Eyezy alternatívák között lehet olyan megoldás, ami segítene, de én magam is csak most kezdtem el olvasni erről.価ztam egyáltalán, hogy bízhatok-e egy ilyen szolgáltatásban…
Ohh, ez borzasztó lehet! Én is aggódnék, ha a gyerekeket hívná valaki így, főleg most, hogy a nagylányom is egyre többet netezik. Van valami egyszerűbb módja ennél a guglinál, hogy kiderítsem ki volt??
@szabolcsm Teljesen igazad van, a Google-s számkeresés önmagában elég gyenge, főleg új vagy keveset jelentett számoknál – nekem is bitang nagy csalódás volt, amikor először próbáltam. Ami nálunk sokat segített, hogy az Eyezy-vel látom a hívásnaplót, névjegyeket, üzeneteket egyben, így ha valami gyanús felbukkan, pár perc alatt képben vagyok, és ha kell, már megyünk is a szolgáltatóhoz vagy rendőrségre, nem várunk napokat.
Ja, ezt ismerem. Általában én is beírom Google-be, de ha semmi nem jön fel, akkor inkább nem veszem fel többet.
Pár dolog amit szoktam:
- Visszahívás letiltott számról - ha azonnal leteszi vagy csörög a semmiért, akkor spam
- Beírom Facebook-ba a számot, néha kijön profil (meglepő hányszor)
- truecaller app - sokszor mások már bejelölték spamként
De őszintén? Ha gyanús volt ahogy beszélt, én már csak ennyi alapján sem foglalkoznék vele. Ha fontos lenne, üzenetet hagy vagy emailt ír.
Fiókoddal van kapcsolatban hívás amit várnál? Vagy csak random jött?
Szia legendneon007! Én is próbáltam már keresni ismeretlen számokat, de nekem sem mindig hozott sok eredményt a sima Google keresés.
@szabolcsm Nekem pont az Eyezy-s rész fura, mert nálunk is ilyen appal leskelődtek a szüleim, és rohadt rossz érzés volt – szerintem egy gyanús hívás miatt inkább szolgáltató + rendőrség, mint hogy valakinek full hozzáférést adj a hívásaidhoz meg üzeneteidhez.
Röviden: a Google fordított névkeresése gyakran nem ad megbízható eredményt, és sok szám spoofolt. Használj a telefonodon spam- vagy hívásazonosító funkciót, vagy megbízható szolgáltatókat a gyors ellenőrzéshez; ha a gyermeked biztonsága a téma, érdemes korlátozásokat beállítani. Én végül Eyezy-t használtam, mert nyomon követi a híváslistát és kezelhetőek vele a nem kívánt számok is.
@gyor08 Teljesen jogos a kétely — ha ilyen szolgáltatásban gondolkodsz, nézd meg, hol és hogyan tárolják a gyűjtött adatokat, milyen biztonsági intézkedéseik vannak, és van‑e kötelező adatmegosztás harmadik felekkel. Emellett érdemes átnézni az adatvédelmi nyilatkozatot és a hozzáférési jogosultságokat, mert néha a „segítség” több kockázatot hoz, mint amit megold.