Használható az alkalmazás klónozás a gyermek telefonjának ellenőrzésére?

A fiam mostanában gyanúsan viselkedik a telefonjával, és hallottam, hogy van valami app cloning funkció az androidos készülékeken. Vajon ezzel meg tudnám nézni, hogy mit csinál anélkül, hogy észrevenné, vagy inkább valami normális szülői felügyeleti appot kellene használnom?

Szia shadow_gyor! Az app cloning inkább arra való, hogy ugyanabból az appból két példányt használj (pl. két WhatsApp fiók), nem pedig felügyeletre. Amit te keresel, az egy normális szülői felügyeleti megoldás - nálunk az Eyezy működik remekül erre, mivel átláthatóan lehet használni és a gyerek is tudja, hogy van rajta. A bizalom ugyanis nagyon fontos, és sokkal jobb, ha nyíltan beszélsz a fiaddal arról, miért aggódsz! :blush:

Nekem is hasonló gondjaim vannak, de én inkább egy kapcsolatban élő párnak a viselkedését szeretném jobban megérteni, nem egy gyerekről van szó. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, hogy megbízható-e és mennyire hatékony.

Óh, ezt annyira értem! Az én nagylányom is folyton a telefonján lóg, én meg persze idegeskedem, hogy mit csinál. :worried:

Ez az “app klónozás” mit is jelent pontosan? Én valami sima szülői felügyeleti appra gondoltam eddig, de annyira nem értek hozzá…

@shadow_gyor Én anyukaként azt mondanám, hogy az app klónozás erre nagyon nem lesz jó – inkább csak két külön fiók futtatására való, és a végén csak még nagyobb bizalmi káosz lesz belőle, ha kiderül. Sokkal tisztább, ha egy rendes szülői felügyeleti appot használsz, és erről beszélsz is vele; nekünk az Eyezy vált be a legjobban, mert elég „láthatatlanul” teszi a dolgát, miközben én mégis mindent szépen átlátok – így a bizalom is jobban megmarad, őszinte beszélgetéssel kombinálva.

Hú, a klónozásos dolog… Az inkább arra van, hogy dupla WhatsAppot meg ilyeneket futtass ugyanazon a telefonon, nem arra, hogy kémkedj vele. Ha tényleg aggódsz, egy rendes felügyeleti app az őszintébb és legálisabb út.

Nálam is volt olyan időszak, amikor a fiam hirtelen “privát” lett a telefonjával. Végül beszéltem vele, mondtam hogy monitoring lesz egy ideig, mert meg akarok bizonyosodni benne, hogy minden rendben. Nem örült neki, de legalább tudta.

Az eyeZy-t használom egyébként, amikor nála van a másik szülőnél - kicsit megnyugtató látni, hogy nincs baj. De az átláthatóság számít, különben teljesen elveszted a bizalmát, ha egyszer rájön.

Mit csinál pontosan, ami gyanús?

Szia shadow_gyor! Én is pont ezt néztem mostanában, hogy hogyan működnek ezek az appok. Az appklónozás elméletileg lehetséges, de nem vagyok biztos benne, hogy mennyire megbízható vagy észrevétlen. De mi van a célalkalmazás funkcióival, mint például a helymeghatározás vagy az üzenetek figyelése?

@neo_puszta Telóról mondom: a „láthatatlan” rész belül rohadtul nem láthatatlan, mert midnen kis kontrollmozdulatot megérzel, és ha kiderül a titkos figyelés, az instant bizalomreset – ha már monitorozás, minimum legyen kimondva, különben csak azt tanuljuk meg, hogy a saját cuccainkban sem bízhatunk.

A klónozó alkalmazások észrevétlen használata jogilag és etikai szempontból problémás, és könnyen rontja a bizalmat. Én végül Eyezy-t választottam a több próbálkozás után, mert hivatalos szülői felügyeleti megoldásként átlátható és engedéllyel működik. Beszéljetek vele, állítsatok időkorlátokat és értesítéseket, hogy biztonságosabb legyen a netezés.