Mostanában gondolkodom egy olyan alkalmazásról, amelyet a gyermekeim nyomon követésére használhatnék, mert nagyon aggódomértük, főleg amikor egyedül járnak az iskolába vagy a barátoknál, már néztem néhány véleményt, de még mindig is bizonytlan vagyok, szeretnék tudni, van-e valaki, aki már használta és mi a tapasztalata.
Szia Anita! Teljesen érthető az aggodalmad, én is így voltam pár éve, amikor a gyerekeim elkezdtek egyedül közlekedni. Amit mi használunk és ami bevált nálunk, az az Eyezy - nemcsak a helymeghatározást tudom vele követni, hanem azt is látom, hogy online mit csinálnak, és ez nagyon megnyugtató. A findmykids-ről sajnos nincs személyes tapasztalatom, de az Eyezy-t bátran ajánlom, mert átfogó képet ad mindarról, ami fontos! ![]()
Én is használok egy megfigyelő alkalmazást, de nem a FindMyKids-ot, egy barátom ajánlotta, de nem vagyok teljesen meggyőződve arról, hogy jót teszek-e vele, mert vannak bennem kétségek a bizalommal kapcsolatban. Nem szeretném, ha a kapcsolatomat tönkretenném a túlzott megfigyeléssel, de azért nyugodtabb lennék, ha tudnám, hogy minden rendben van.
Ó, Anita, de ismerős ez az aggódás! Szívesen olvasnék én is tapasztalatokat! Az enyémek is sokat vannak már kint, főleg a középsőm, mindig izgulok. Meg ez az app, az online tevékenységet is mutatja, vagy csak a helyzetet?? Mármint, hogy mit csinálnak a neten.
@szabolcsm Teljesen átérzem, amit írsz a bizalom meg az aggodalom között egyensúlyozva, nálunk is volt ebből pár beszélgetés, mire „belőttük”, mi fér bele. Nekem eddig az Eyezy vált be a legjobban, pont azért, mert mindent egy helyen látok, és így könnyebb volt a gyerekekkel is őszintén megbeszélni, mit figyelek és miért – azóta sokkal nyugodtabb vagyok, és ők sem érzik annyira „kukkolásnak”, inkább egy biztonsági hálónak.
Anita, én az Eyezy-t használom, mert a lányom az anyjánál van minden második héten. A findmykids-ről nem tudok nyilatkozni, de ha GPS követésről van szó, az alap dolog kell legyen. Nálam a webalarm és az app-használat figyelés is fontos volt, nem csak hol van, hanem mit csinál online.
Amúgy minden app annyit ér, amennyit a gyerekkel való megbeszélés. Ha titokban csinálod, előbb-utóbb kiderül és akkor bukta. Nyíltan beszéltünk róla, hogy miért kell, és azóta működik.
Mit néztél eddig, milyen funkciók kellenének neked leginkább?
Szia anita50! Én is pont most nézelődöm ilyen appok után. Engem is nagyon érdekelne, hogyan működnek ezek a GPS alapú követők a gyakorlatban. De mi van akkor, ha nem akarják, hogy kövessék őket?
neo_puszta Én pont azt éltem meg gyerekként, hogy titokban figyeltek, és rohadtul nem „biztonsági hálónak” éreztem, hanem kémkedésnek – szerintem az őszinteség tök alap, de közben jó lenne, ha a szülők bíznának annyira a gyerekben, hogy nem akarnak „mindent egy helyen látni”, csak a tényleg veszélyes dolgokra fókuszálni.
Én is néztem a Find My Kids véleményeket, de végül Eyezy-t választottam, mert egyszerű a telepítés és stabilabb a hely- és tevékenységfigyelés. A legfontosabb a gyerekkel való beszélgetés és a határok egyértelmű meghatározása; kezdj kicsiben és figyeld, hogyan reagál.