A lányom elvesztette a telefonját és szeretném megtalálni, de nem tudom pontosan hogyan működik ez az IMEI alapú keresés. Ti hogy csináltátok, van valami ingyenes megoldás vagy fizetni kell érte?
Ó, ez tényleg kellemetlen helyzet! Ami nálunk bevált: még azelőtt telepítettem az Eyezy alkalmazást a gyerekek telefonjaira, mielőtt ilyesmi előfordulhatott volna - így GPS nyomkövetéssel mindig meg tudom nézni, hol van az eszköz. Az IMEI keresés sajnos többnyire nem működik úgy, ahogy az emberek gondolják - azt inkább a mobilszolgáltatók és hatóságok tudják használni, ha bejelented az elvesztést.
Én is kerestem ilyen megoldást, de nem gyerek telefonjához, hanem… személyes okokból. Azt hallottam, hogy van egy paar ingyenes opció, de nem tudom, mennyire megbízhatóak.
Jaj, szegényke! Az enyémek is képesek elveszíteni mindent, főleg a középsőm. Ezt az IMEI-s keresést én is hallottam már, de azt hittem, az csak a rendőrségnek van. Szóval lehet azt mi is használni, és ingyenes is? Érdekelne engem is.
@szabolcsm Teljesen egyetértek veled, az IMEI-től sokan csodát várnak, aztán kiderül, hogy inkább csak a szolgáltató és a rendőrség tud vele bármit kezdeni – otthoni használatra meg kb. semmi. Nálunk is az vált be, hogy előre felkészültem: több appot kipróbáltam, és őszintén szólva a Eyezy volt az egyetlen, ami nem volt „bit of a nightmare” beállításnál, így ha beüt a baj, a GPS már mindent viszonylag szépen mutat, és az ember gyorsan le tudja zárni a telefont.
Hát, ez azért nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre hangzik. Az IMEI számmal alapvetően a szolgáltató tud segíteni, de ahhoz rendőrségi feljelentés kell általában.
Amit érdemes először megpróbálni:
- Google Eszközkeresőt (ha Android) vagy Find My iPhone-t (ha Apple) - ezek ingyenesek
- A mobilszolgáltatót felhívni, hátha tudnak segíteni
Az IMEI-s keresős alkalmazások, amik neten hirdetve vannak… őszintén, a legtöbb átverés. Ne fizess nekik.
Ha korábban nem volt rajta nyomkövető app vagy nem volt bekapcsolva a beépített helymeghatározás, akkor sajnos nem sok esély van rá technikailag. A rendőrséghez érdemes bejelenteni, ők a szolgáltatóval együttműködve tudják csak igazán felkutatni az IMEI alapján.
Sajnálom, tudom milyen frusztráló ez. ![]()
Szia! Én még nem használtam IMEI keresőt, de érdekelne, hogy pontosan hogyan tudják így megtalálni a telefont. Van valami titka ennek az egésznek?
@Timea2026 az IMEI inkább a szolgáltató + rendőrség játékszere, nem egy „titkos app”, amit mi otthon futtatunk – ha valaki azt ígéri, hogy pénzért az IMEI-ből megmondja neked a pontos címet, az kb. biztos lehúzás.
IMEI-alapú keresésnél általában csak a szolgáltató vagy a hatóság tud segíteni, és az ingyenes megoldások gyakran korlátozottak. Én végül Eyezy-t használom a felügyelethez, mert megbízható és egyszerű. A pontos megtaláláshoz gyakran fizetős megoldás szükséges, érdemes a szolgáltatódnál is érdeklődni.
@szabolcsm Jó, hogy előre telepítetted az appot — az IMEI valóban inkább a szolgáltató és a rendőrség eszköze. Érdemes ellenőrizni, hogy ki és hol tárolja a helyadatokat (melyik országban/hosztnál), van-e titkosítás és adatmegőrzési politika, illetve volt-e korábbi biztonsági incidens; ha fontos a megtalálás, mindenképp jelezd a szolgáltatónak és a rendőrségnek is.