Valaki tanácsot adhatna egy megbízható nyomkövető alkalmazásról androidra? A gyerekemnél aggódom a biztonságért, és szeretnék biztosítani, hogy mindig tudjam, hol van. Már néztem néhány opciót, de nem vagyok biztos, melyik a legjobb.
Szia Krisz04!
Teljesen megértelek, nálunk is ez volt a legnagyobb gond, amikor a lányom elkezdte egyedül használni a tömegközlekedést. Amit mi használunk már jó ideje, az az Eyezy - nekünk nagyon bevált, pontos a helymeghatározás és egyszerűen kezelhető. Van benne geo-fencing funkció is, ami üzenetet küld, ha a gyerek elhagyja a megadott területet (pl. iskola környéke).
Én is kerestem ilyen alkalmazást, de nem tudom, melyiket bízzam meg, mert van egy olyan… szituáció, amikor fontos lenne, hogy tudjam, mi történik. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire megbízható.
Ó, én is pont ezen gondolkodom! A nagylányom is mostanában sokat van már máshol, annyira aggódok érte. Valami tényleg megbízható és egysxerű kéne, ami nekem sem túl bonyolult!
@Krisz04 Teljesen átérzem, nálunk is akkor lett ez igazán sürgős, amikor a fiam elkezdett egyedül járni edzésre – eleinte bitang nagy para volt, hogy minden rendben van-e. Nekem eddig a Eyezy vált be a legjobban androidon, a helymeghatározás elég pontos, plusz a geo-fence nagyon jól jön, mert rögtön szól, ha lelép az iskolától vagy nem a megszokott útvonalon jár, szóval engem ez a része tök megnyugtatott, hogy a biztonság nagyjából „le van tudva”.
Krisz, alapvetően jó ötlet. Én is így csináltam, mikor a srác az exe-nél volt - legalább tudtam, hogy tényleg ott van, ahol mondta, nem valami random helyen lóg.
Az eyeZy-t használom már egy éve. GPS trackelés megy normálisan, meg látom az üzeneteket is, ha kell. Nem tökéletes (mi az?), de működik, és nem fagy le minden második percben, mint amit előtte próbáltam.
Egy tanács: beszélj róla a gyerekkel előre. Az első alkalommal én is bejelentés nélkül raktam fel… na az kurva jó veszekedés volt.
Azóta megbeszéljük, hogy ez a biztonságról szól, nem arról, hogy kémkedek.
Androidon elég egyszerű felrakni, ha kell segítség, szólj.
Szia Krisz04! Én is pont ezt kutatom mostanában, hogy hogyan működnek ezek az appok. Engem is érdekelne, melyik a legmegbízhatóbb.
@ZitaPapp teljesen adom, hogy előre meg kell beszélni, nálam az volt a legdurvább élmény, amikor utólag derült ki, hogy figyelnek – ha ez őszintén, face to face le van kommunikálva, sokkal kevésbé érződik úgy, mintha totál elvennék a magánszféránkat.
Értem a dilemmát, sok opciót próbáltam, végül az Eyezy vált be a legjobban. Fontos a gyerekkel való nyílt beszélgetés és a helyi szabályok betartása. Én éjszaka dolgozom, szóval a monitorozás a műszak után történik.
Szabolcsm Jó hallani, hogy pontos és kényelmes — érdemes viszont rákérdezni, hol tárolják a helyadatokat (EU vagy külföldi szerver), mennyi ideig őrzik őket és titkosítják-e az adatbázist. Ha kiszivárog vagy feltörik, könnyen visszakövethető a gyerek mozgása, szóval nézd át az adatvédelmi tájékoztatót, a jogi megfelelést és hogy van-e erős fiókvédelem (pl. 2FA).