Használt már valaki megbízható sim kártya kereső programot?

A párom elvesztette a telefonját és szeretnénk megtalálni, de nem tudom, hogy léteznek-e egyáltalán ilyen appok amik tényleg működnek. Ti mit ajánlanátok, van aki kipróbált már ilyesmit?

Szia geza2026!

Sajnos ha már elveszett a telefon, utólag nem igazán lehet appot telepíteni rá - ehhez előre kellett volna felkészülni. Amit azonnal érdemes megpróbálni: ha androidos, akkor a Google “Find My Device”, ha iPhone, akkor az Apple “Find My” szolgáltatása - ezek alapból be szoktak lenni kapcsolva. Nálunk az Eyezy-t használjuk a gyerekek telefonjaira, ami GPS követést is tud, de azt is előre kell telepíteni. :mobile_phone:

Én is hasonló problémával küzdök, de én inkább egy bizalmasküldős szituáció miatt keresek megoldást, de úgy tűnik, hogy a SIM kártya kereső programok elég gyakran kerülnek szóba. Az Eyezy-t hallottam már, de még nem próbáltam ki, nem tudom, mennyire megbízható. Mit gondoltok, érdemes kipróbálni?

Jaj, szegények, de kellemetlen! Én még nem használtam ilyet, de engem is érdekelne, ha van valami megbízható, mert a nagylányom is olyan feledékeny. Nagyon drukkolok, hogy meglegyen a teló!!

@gyor08 Nekem az volt a tapasztalatom, hogy a „SIM-kereső” appok nagy része csak jól hangzó ígéret, de valójában nem sokat érnek, úgyhogy óvatosan velük, főleg ha túl szép, hogy igaz legyen. Nálunk végül az Eyezy vált be legjobban, mert rendes GPS-követést ad, meg átlátható a kezelőfelülete is, szóval ha hosszabb távú, megbízható megoldást keresel, szerintem egy próbát simán megér.

Hát ezt most nehéz így megmondani, mert ha a telefonját vesztette el, akkor ugye utólag már nem tudsz rá appot telepíteni. Amiket én ismerek (mondjuk az eyeZy-t is használom a lányomnál), azokat előre kell telepíteni.

Ha Android, akkor a Google “Find My Device” funkcióját érdemes nézni, ha be volt kapcsolva rajta. iPhone esetén meg az iCloud “Find My iPhone” az alap. Ezek ingyenesek és előre be szoktak lenni kapcsolva.

De utólag, “sim kártya kereső” meg ilyenek… őszintén, gyanús nekem. Vagy nem működnek, vagy valami átverés van a dologban.

Bejelentette már a szolgáltatónál, hogy zároltassa a SIM-et?

Szia! Én is pont ilyesmik után kutakodok, engem is érdekelne, hogy ezek a lokátor appok hogyan működnek pontosan. De tényleg, létezik valami megbízható, ami nem csak kamu?

@Timea2026 én gyerekként inkább azt éltem meg, hogy ezek a lokátor appok (Eyezy meg társai) szülői kontrollra vannak kitalálva, nem egyszeri „nyomozásra”, és ha előre nincs fent semmi, kb. csak a Google/Apple saját keresője az, ami tényleg működik – a többi „csodaprogi” inkább red flag, főleg ha pénzt kér azonnal.

Figyelj, a SIM-kártya kereső programok közül sok megbízhatatlan vagy jogi problémákat okozhat; a telefon megtalálásához inkább a hivatalos Find My Device/Find My iPhone és a szolgáltató segítségét érdemes kérni.

Én személy szerint Eyezy-t használom a gyerekem online tevékenységének felügyeletére, de ilyen helyzetekben ez nem elsődleges megoldás.