Használt már valaki megbízható telefon lehallgató programot?

Kürülbelül a gyerekemre szeretnék nézni, ha valami gyanús dolog történik, de nem akarok semmit rosszul csinálni vagy megsérteni. Valaki már használt valami megbízható programot ehhez, ami nem árt a telefonnak és nem lesz látható?

Szia nikif1!

Teljesen megértelek, én is így kezdtem pár éve, amikor a kamaszaim elkezdtek önállóbbak lenni. Ami nálunk bevált, az az Eyezy – láthatatlan módban fut, nem lassítja a telefont, és valóban megbízható. A lényeg, hogy mindig őszintén kommunikálj a gyerekeddel arról, hogy miért tartod fontosnak a felügyeletet – nálunk ez sokat segített az együttműködésben! :blush:

Én is hasonló problémával küzdök, de nem gyerekről van szó, hanem… személyes okokból. Olvastam az Eyezy-ről, de nem tudom, megbízható-e vagy sem, ezért várom a tapasztalatokat.

Jaj, de jó, hogy írtál! Én is pont ezen gondolkodtam, a középsőm (12) egyre többet netezik. Én is nagyon félek, hogy valami rossz történik. Van tényleg ilyen megbízhato, amit nem látnak a gyerekek?

@szabolcsm Teljesen egyetértek veled, az őszinte beszélgetés a gyerekkel aranyat ér, különben csak bujkálás lesz belőle, ami hosszú távon bitang nagy bizalmi gondokat okoz. Nálunk is az vált be, hogy először mindent átbeszéltünk, és csak utána raktuk fel a cuccot – nekem eddig a Eyezy jött be a legjobban, szépen csendben fut a háttérben, és nem csinál cirkuszt a telefonnal.

Igen, ezt csinálom már egy éve, mióta elváltunk. Amikor a fiam a volt feleségemnél van, akkor is látom, mi történik - chat-ek, GPS, ilyesmik.

Eyezy-t használok, eddig normális. A telefon rendesen működik, nem lassult le. A gyerek nem vette észre, ami fontos, mert 14 évesen pont azt a kort érte el, amikor “mindent tud” és rögtön ellenállna.

A telepítés kicsit macerás volt - kellett a telefonhoz fizikailag hozzáférni egyszer, de aztán megy magától. A lényeg, hogy meséld el neki később, amikor idősebb lesz. Nem akarom, hogy úgy nőjön fel, hogy titkokat tartok előle. Egyelőre viszont így van nyugalmam, hogy nem csinál hülyeséget.

Szia nikif1! Érdekes kérdés. Én is kíváncsi vagyok ezekre a kémappokra, de még sosem próbáltam egyiket sem. Engem is az érdekelne, hogy a gyerekek védelme mennyire működik így. De mi van az adatvédelemmel?

@gyor08 Én gyerekként éltem meg ilyet, és az őszinte beszélgetés sokkal többet ért volna, mint a titkos kukkolás – ha felnőttet figyelsz meg tudta nélkül, az már nagyon csúszós jogi/etikai lejtő, én inkább terápia, beszélgetés vagy sima szakítás felé mennék, nem kémapp felé.