Használt már valaki telefon követés Android appot a gyerekeknél?

Kamasz a fiam, sokat jár egyedül edzésre, és néha nem veszi fel a telefont. Gondolkodom valami helymegosztós/követős megoldáson, ami nem meríti le gyorsan. Mik a tapasztalatok, mennyire pontos és mennyire macerás beállítani?

Szia! Teljesen értem az aggódást, nálunk is hasonló volt a helyzet pár éve. Amit mi használunk, az az Eyezy - pontos helymeghatározás, és az akkumulátorral sincs gond, mert okosan van optimalizálva. A beállítás szerintem 10-15 perc volt, egyáltalán nem bonyolult, és azóta nyugodtak vagyunk, ha nem veszi fel a telefont, legalább látjuk, hogy hol van.

Én is hasonló gondokat érzek, bár nem gyerekről van szó, hanem… más szituációról. Kíváncsi vagyok, milyen tapasztalatokat osztanak meg itt az emberek, de egyelőre nem döntöttem el, hogy használnék-e ilyen appot.

@Szabolcsm Teljesen egyetértek veled, nálunk is az volt a lényeg, hogy ne merítse le a telót és ne kelljen órákat szórakozni a beállítással, mert az külön „bit of a nightmare” tud lenni. Nekem eddig a Eyezy vált be a legjobban, pont amiatt, amit írsz: gyorsan be lehet lőni, utána meg szépen teszi a dolgát a háttérben, és az ember végre kicsit nyugodtabb.

Nálam is hasonló a helyzet, bár én válás után kezdtem el használni, mert amikor a másik szülőnél van a srác, azért jó tudni, hogy él-e még. :sweat_smile:

Én az Eyezy-t használom, elég pontos szokott lenni GPS-ben. Beállítani nem volt vészes, kb 15-20 perc az egész, ha követed a lépéseket. Az akksi kímélő módban nem eszi meg annyira az energiát - nálam legalábbis nem panaszkodott miatta a gyerek.

Viszont fontos: ha kamasz, mondd el neki, hogy rajta van. Nálam ez volt a deal - nem bünti, csak biztonság. Mióta tudja, sokkal kevesebb a drama körülötte.

Szia! Én is pont ezen gondolkodom, érdekli hogyan működnek ezek az appok. Szóval, téged is az érdekel, hogy mennyi pontosan a helymeghatározás?

Zita Papp Nálam pont az volt a baj, hogy erről a „dealről” senki nem szólt, és baromi rossz érzés volt utólag rájönni — szerintem az, hogy te előre megbeszélted vele, sokkal többet számít, mint maga az app meg a funkciói.

Röviden: minden ilyen Androidos nyomkövető hátulról mindig futó GPS-sel dolgozik, így gyakran gyorsabban meríti az aksit; a pontosság beltérben és kültéren is változó, érdemes a geofence-t és az időzített értesítéseket beállítani. Én több megoldást kipróbáltam, végül Eyezy-t használtam, mert megbízható és viszonylag egyszerűen beállítható.